Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen var 442.600 kroner samlet inn, fordelt på 1783 innbetalinger.

Initiativtakerens mål med aksjonen er å skaffe en ny bil til den hardt rammede familien. Tre år gamle Axelia døde etter å ha blitt påkjørt av familiens bil utenfor deres hjem på Notodden.

– Bilens rolle i dette gjør at den ikke lenger kan brukes, skriver initiativtakeren til innsamlingsaksjonen.

Familien beskrives som hjelpsom og omtenksom, og som hele lokalmiljøet har et forhold til. Foreldrene og tre storesøstre sitter sønderknust tilbake etter ulykken sist onsdag.

Roser lokalsamfunnet

Politiet etterforsker saken for å bringe på det rene hva som har skjedd.

– Det jeg kan si om saken, er at det er en tragisk ulykke og at vi etterforsker saken videre, sier politistasjonssjef Helge Folserås i Notodden til TV 2 mandag morgen.

Han roser lokalsamfunnet for at den omsorgen de nå viser for familien.

– Det er veldig flott av lokalsamfunnet at de stiller opp, sier Folserås.

Har gjort sterkt inntrykk

Naboen som startet innsamlingsaksjonen sier til TV 2 at familien er overveldet over innsamlingen. Han ønsker ikke fokus på sin egen person, men på innsamlingen.

– Familien ønsker ro i denne tiden, sier intiativtakeren.

Det primære målet er å skaffe familien en ny bil.

– Alle skjønner at familien ikke kan bruke ulykkesbilen og at de helst vil få den bort. Familien er ikke godt situert og i denne tragiske situasjonen kan vi hjelpe dem til å skaffe seg en ny, sikker bil. Faren i huset har holdt den gamle bilen i gang ved å skru og skru, sier initiavitakeren til lokalavisen Telen.