PÅGREPET: Alle de tre siktede etter drapet i Ålgård i Rogaland er nå pågrepet av politiet. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix
PÅGREPET: Alle de tre siktede etter drapet i Ålgård i Rogaland er nå pågrepet av politiet. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix

Drapssiktet rømling er tatt

29-åringen som er siktet for drap etter det mistenkelige dødsfallet i Ålgård i helgen, er pågrepet bekrefter politiet overfor VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen tre personer er siktet etter at en mann ble funnet død i en omsorgsbolig på Ålgård i Rogaland lørdag.

En kvinne (21) og en mann (29) er siktet for drap, mens en mann (21) er siktet for bevisunndragelse.

29-åringen var etterlyst av politiet, men er nå ifølge VG pågrepet.

Han er tidligere kjent for politiet.

– Politiet mener det er sannsynlig at avdøde ble drept, opplyste politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt i pressemeldingen i helgen.

Nekter skyld

Den 21 år gamle kvinnen som er pågrepet og siktet for drap på Ålgård i Rogaland, nekter straffskyld.

Kvinnen har gjennomført en samtale med politiet søndag ettermiddag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Hun sier at hun ikke har kjennskap til dette dødsfallet. Min klient nekter straffskyld, sier den 21 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Jarle Rudi ved Sørlandsadvokatene.

Søker etter drapssiktede

Den drapssiktede kvinnen ble pågrepet lørdag kveld, men hun har vært ute av stand til å bli avhørt, ifølge politiet. Hun bor i leiligheten der den døde personen ble funnet, og hun er kjent for politiet fra før.

Den tredje siktede, som er siktet for bevisunndragelse, ble pågrepet lørdag.

Mistenkelig dødsfall

Politiet ble varslet om et mistenkelig dødsfall i en omsorgsbolig på Ålgård lørdag. Det var ansatte i Gjesdal kommune som er tilknyttet omsorgsboligen, som varslet politiet.

Bofelleskapet er for personer med rus- og psykiatriproblemer. Ifølge politiet bodde ikke den drepte mannen i bofellesskapet.

Som følge av funn i boligen, ble det iverksatt etterforskning, skriver politiet i pressemeldingen.

– Vi mener det mest sannsynlig er drap, på grunn av en totalvurdering av bevisene. Jeg ønsker ikke å si noe om drapsmetoden, sier Berge.

26-åring død

Politiet opplyser at avdøde er en 26 år gammel mann. Lokalavisa Gjesdalbuen skriver mandag at politiet har fått bekreftet avdødes identitet.

– Det er en 26 år gammel mann som bodde på Ålgård, opplyser politiadvokat Lars Ove Berge ifølge NTB.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner av bevegelser i tilknytning til leiligheten i perioden tirsdag - fredag denne uken. Politiet kan kontaktes på 02800.