Østerbo 20170726.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) nekter å beklage imam-utspillet
Østerbo 20170726. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) nekter å beklage imam-utspillet Foto: Braastad, Audun

Listhaug vil ikke unnskylde imam-utspill: – Det gikk en kule varmt

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil ikke unnskylde påstanden om at KrF-leder Knut Arild Hareide sleiker imamer oppetter ryggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utspillet har vakt skarpe reaksjoner og Listhaug har fått refs fra sin egen sjef, statsminister Erna Solberg, for språkbruken. Under en utspørring i Politisk Kvarter på NRK mandag morgen, ble Listhaug presset hardt på om hun fortsatt står inne for retorikken. Hun svarte nei på spørsmål om hun vil unnskylde utspillet.

– Nei, det kan skje at det går en kule varmt i en valgkamp, sa Listhaug.

Innvandringsministeren gjentok flere ganger at det hadde gått «en kule varmt» som begrunnelse for språkbruken overfor Krf-lederen.

– Jeg burde greid å kontrollere meg enda bedre enn jeg gjorde. Men sånn er det av og til. Det går en kule varmt. Vi er i heftige debatter, det er valgkamp. Vi skal sørge for å mobilisere velgerne våre. Men nå er det viktigst å se framover. Jeg gidder ikke å bruke tiden min på snøen som falt i fjor, sa Listhaug.

Den omdiskuterte kommentaren kom i en radiodebatt på NRK forrige onsdag.

– Hareide og andre politikere sleiker imamer oppetter ryggen i stedet for å konfrontere folk med ekstreme holdninger. Det synes jeg man skal slutte med, sa Listhaug

(©NTB)