SKADD: En såret kvinne sitter på bakken og gråter etter at en restaurant ble angrepet i Ouagadougou, Burkina Faso. FOTO: REUTERS
SKADD: En såret kvinne sitter på bakken og gråter etter at en restaurant ble angrepet i Ouagadougou, Burkina Faso. FOTO: REUTERS

Minst 17 drept i angrep mot restaurant i Burkina Faso

17 personer ble søndag drept i et angrep mot en restaurant i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Åtte personer er såret, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 17 personer ble søndag drept i et angrep mot en restaurant i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou, ifølge myndighetene.

Tre angripere ble skutt og drept.

Kommunikasjonsminister Remi Dandjinou sier minst 17 personer er døde og åtte såret etter angrepet. Minst én av de drepte skal være fransk. Kilder på et sykehus i byen opplyser til nyhetsbyrået AFP at en av de drepte er tyrkisk statsborger.

Vitner har fortalt at tre bevæpnede menn ankom stedet i en bil rundt klokken 21.30 søndag kveld og åpnet ild mot gjester utenfor kafeen.

Myndighetene mener angrepet er utført av mistenkte islamister.

Ifølge Dandjinou har sikkerhetsstyrker skutt og drept tre angripere, melder Reuters. Han legger til at det fortsatt er folk fanget inne i bygningen som ble angrepet.En polititalsmann sa angrepet søndag kveld er rettet mot en tyrkisk restaurant.

Episoden har skapt frykt i et land der 30 personer ble drept da ytterliggående islamister angrep en restaurant i januar i fjor.Burkina Faso har også opplevd en økning i angrep utført av militante langs grensen mot Mali i nord.

NTB