Filip Ingebrigtsen kjempet seg til bronsemedalje

Det ble en råsterk bronsemedalje i Filip Ingebrigtsens første VM-finale. Spania vurderte å legge inn protest, men valgte å ikke gjøre det etter å ha sett videobildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den dramatiske avslutningen i videovinduet over! Video med tillatelse fra NRK.

Filip Ingebrigtsen løp inn til tredjeplass på 1500 meterfinalen i VM. Nordmannen jublet for bronse, men etter løpet ville en rasende Adel Mechaal at det spanske forbundet skulle legge inn protest.

Han mente at han ble sperret av Ingebrigtsen på oppløpet.

Spania valgte imidlertid å droppe protesten etter å ha sett videobildene. Det bekrefter friidrettsjef Håvard Tjørhom til TV 2.

– Det var et fantastisk løp, sier Tjørhom til TV 2 etter at det ble klart at Spania droppet protest-planene.

– Filip er en skitten løper

En rasende Mechaal bekrefter til TV 2 at han ville at forbundet hans skulle legge inn protest.

Selvfølgelig legger jeg inn protest. Jeg er forbannet. Han så at jeg kom nærmere og nærmere, og valgte å stenge luken. I tillegg skubbet han meg, sier spanjolen til TV 2.

– Ingebrigtsen er en skitten løper. Han skubbet meg i semifinalen også, og da la vi ikke inn protest. Vi vil at alle skal følge reglementet og derfor legger vi inn protest. Jeg vet ikke kommer det om det blir gjort om på. Men et lignende tilfelle før har gjort at ting er blitt forandret. Vi får bare vente å se, sa han til TV 2 Sporten.

– Jeg kan ikke ta hensyn til folk som kommer bak meg, sier Filip Ingebrigtsen til NRK. Han var ikke klar over at spanjolen ville legge inn protest.

Henrik Ingebrigtsen tok spanjolens beskyldninger med knusende ro.

– Jeg forstår at spanjolen er misfornøyd. Jeg skjønner hvordan han har det, men slik jeg ser det har han ingenting å klage på, sier Filips storebror til TV 2.

– Han mener Filip Ingebrigtsen er en skitten løper?

– Han er hakket verre, synes jeg. Han springer som en kråke!

Gjorde jobben selv

Filip Ingebrigtsen hadde perfekt posisjon på sisterunden etter å ha tettet en luke til de tre kenyanerne midtveis i løpet. Han måtte kjempe for å komme seg opp i ryggen til kenyanerne som stakk tidlig i løpet, men hadde likevel nok å gi på slutten til å sikre tredjeplassen.

På oppløpsiden klarte han ikke å henge med kenyanerne Elijah Manangoi og Timothy Cheruiyot, men han holdt akkurat unna for spanske Adel Mechaal og sikret seg tredjeplass med tiden 3.34.33.

Dermed kunne Filip Ingebrigtsen juble for en bronsemedalje etter sin første VM-finale.

– Det er historie

TV 2s friidrettsekspert Johan Kaggestad var fra seg av begeistring etter løpet.

– Filip beviser at han er en løper i ypperste verdensklasse. Å få en bronseplass henger usedvanlig høyt. 1500 er noe man driver med i hele verden. Dette var utrolig gøy.

– 1500 meter har vært den gjeveste løpsøvelsen på mellom- og langdistanse. Å lykkes der, det er historie, sier Kaggestad til TV 2.

Nordmannen var på forhånd fjerde-femtevalg på bookmakernes lister, og de hardeste konkurrentene om medaljene var ventet å være kenyanerne Elijah Manangoi, Asbel Kiprop og Timothy Cheruiyot.