Sarpsborg mistet seieren på overtid

Stortalentet Krépin Diatta snudde 0-1 til 2-1 for Sarpsborg, men Jean Alassane Mendy reddet poeng for Kristiansund på overtid i Eliteserien søndag.

PÅ OVERTID: Kristiansund knep ett poeng på overtid. Foto: Tøsse, Anders

Sarpsborgs toppscorer Patrick Mortensen stanget inn sitt 9. mål for sesongen etter å ha blitt servert av Diatta etter 61 minutter. 18-åringen dro seg inn i banen og chippet ballen på bakre til den målfarlige dansken, som svarte med å sette inn utligningen til 1-1.

Jonas Rønningen sendte hjemmelaget i ledelsen i første omgang på en retur på sitt eget frisparkforsøk. 26-åringen smalt ballen i muren, men fikk ballen tilbake og banket til med en volley som snek seg inn bak Anders Kristiansen i Sarpsborg-buret.

Men det var Diatta som skulle vise seg å bli matchvinner. Senegaleseren brukte hodet og satte inn 2-1-målet i det 80. minutt etter en fin innsvinger fra Ole Jørgen Halvorsen.

Interesse

Diatta har tiltrukket seg interesse fra flere større klubber denne sesongen. Onsdag gikk 18-åringen på dribleraid og ordnet 3-0 mot Odd i cupen helt på egen hånd. Sarpsborg tok seg til slutt videre med 4-0. Belgiske Club Brugge er en av klubbene som har vist interesse for talentet.

– Det er bare rykter. Jeg spiller i Sarpsborg og jeg vil bare jobbe hardt og fortsette å ha det gøy med å spille fotball. Resten kommer når det kommer, sa 18-åringen til NTB etter cupkampen.

På spørsmål om Sarpsborg 08 kan beholde midtbanespilleren var Sarpsborg-trener Geir Bakke klar i sin tale.

Tabelltoer

– Vi klarer ikke å beholde ham. Det sier seg selv. Spørsmålet er bare om når, ikke hvis, sånn er det, sa Bakke til NTB.

Men enn så lenge er unggutten Sarpsborg-spiller og mye takket være ham er det fortsatt fem poeng opp til serieleder Rosenborg, som kunne fått en veldig stor luke etter 2-1-seieren mot Molde lørdag, dersom Sarpsborg hadde tapt dagen etter.

Kristiansund på sin side ligger på kvalifiseringsplass på tabellen med 18 poeng på 19 kamper. Tre poeng skiller ned til Viking under streken.