SNAKKER UT: Den avgåtte kommunikasjonsdirektøren Anthony Scaramucci hevder Trump har store problemer internt i Det hvite hus.
SNAKKER UT: Den avgåtte kommunikasjonsdirektøren Anthony Scaramucci hevder Trump har store problemer internt i Det hvite hus. Foto: ABC

Scaramucci: – Folk i Det hvite hus prøver å kaste Trump

Personer inne i Det hvite hus motarbeider USAs president Donald Trump, hevder tidligere kommunikasjonsdirektør Anthony Scaramucci.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scaramucci sier i et intervju med ABC News onsdag at «elementer» i Det hvite hus forsøker å «kaste ut» Trump, melder BBC.

– Det som skjer i Washington..presidenten er ikke en representant for det politiske etablissementet, så av en eller annen grunn har disse folkene bestemt seg for at de vil forsøke å kaste ham ut, sa Scaramucci til George Stephanopoulos i ABC News søndag.

– Jeg tror det er elementer på innsiden, inkludert i Det hvite hus, som ikke nødvendigvis medvirker til presidentens interesser eller agenda, sier Scaramucci.

Scaramucci fikk sparken i slutten av juli etter bare ti dager i jobben. Det skjedde etter at The New Yorker publiserte uttalelser fra en samtale med en journalist der Scaramucci kritiserte stabssjef Reince Priebus og sjefstrateg Steve Bannon i vulgære ordelag.

Trump har siden han tiltrådte i januar slitt med lekkasjer fra Det hvite hus til amerikanske medier.

Ikke navngitte tjenestemenn har ved en rekke anledninger blitt sitert på opplysninger som har satt presidenten og hans administrasjon i et ufordelaktig lys.

(©NTB)