RÅDYRE: Romelu Lukaku og Paul Pogba er blant Uniteds dyrekjøpte spillere.
RÅDYRE: Romelu Lukaku og Paul Pogba er blant Uniteds dyrekjøpte spillere. Foto: Richard Carson

Mourinho kan starte med historiens dyreste lag i Premier League

José Mourinho kan bli den første manageren som sender en startellever som totalt har kostet over fire milliarder kroner på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham – Newcastle og Manchester United – West Ham på TV 2 Premium søndag fra kl. 13.45

Pengene sitter løst i Premier League, og nå kan José Mourinho og Manchester United bli den første klubben som sender utpå et lag som har kostet over fire milliarder kroner i overgangssum, skriver The Daily Mail.

Både Manchester United og Manchester City har de siste årene fått massiv kritikk for å ha betalt overpris for spillere.

Bryr seg ikke om kritikken
José Mourinho tar seg imidlertid ikke nær av kritikken.

– Det er selvsagt viktig å kjøpe gode spillere. Med en bedre tropp er vi bedre rystet til å vinne ligaen. Det er normalt, men kanskje ikke nok, sa Mourinho på pressekonferansen før oppgjøret mot West Ham.

Portugiseren utpeker Tottenham, som møter Newcastle i serieåpningen søndag, som en av de store tittelutfordrerne – selv om manager Mauricio Pochettino ikke har kjøpt en eneste spiller i sommer.

– Jeg tror mange lag er i stand til å vinne ligaen denne sesongen. Tottenham, som ikke har kjøpt spillere, kan vinne ligaen fordi de har et fantastisk lag, en fantastisk manager, strålende stabilitet og spillerne har spilt sammen lenge, oppsummerte Mourinho.

– Konkurransen er hardere enn noensinne
Manchester United-sjefen spår en skikkelig kamp om Premier League-tittelen denne sesongen.

– Manchester City har en fantastisk manager, de har brukt mye penger selv om de allerede hadde mange strålende spillere. De er også rystet for å vinne ligaen, konkluderte Mourinho, og slo fast:

– Arsenal har ikke solgt sine toppspillere som Özil og Sánchez, som mange forventet. Liverpool har styrket seg. Chelsea vant ligaen enkelt forrige sesong. De har mistet noen spillere, men har også fått inn nye spllere. Jeg tror konkurransen i Premier League blir hardere enn noensinne, mente han.

Slik kan Manchester United starte mot West Ham – og samtidig bli den første klubben i Premier League som sender utpå en startellever som har kostet over fire milliarder kroner i samlet overgangssum:

De Gea (18,9 mill. pund) – Valencia (16 mill. pund), Lindelöf (31 mill. pund), Bailly (30 mill. pund), Darmian (12,7 mill. pund) – Herrera (29 mill. pund), Matic (40 mill. pund), Pogba (89 mill. pund) – Mkhitaryan (30 mill. pund), Lukaku (75 mill. pund), Martial (35 mill. pund)

Totalt: 406,6 mill. pund (4,198 milliarder kroner)