SKUFFENDE VM-EXIT: Håvard Haukenes fikk tre røde advarsler.
SKUFFENDE VM-EXIT: Håvard Haukenes fikk tre røde advarsler.

Haukenes disket på 50-kilometeren

Nordmannen fikk aldri fullføre 50 km kappgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars gikk kappgjenger Håvard Haukenes (26) inn til årsbeste i verden og slo sin egen rekord med nesten tre minutter. Det var derfor knyttet store forventninger til Haukenes før dagens 50 km i London.

Etter drøyt 35 km var det slutt for Haukenes. Med tre røde advarsler måtte han finne seg i å bli disket fra øvelsen.

Haukenes fikk den tredje advarselen etter mangel på bakkekontakt.

– Dommerne har alltid rett, men akkurat nå er jeg veldig uenig i disken. Jeg følte jeg hadde en god teknikk, flyt og rytme, sier Haukenes til TV 2.

På det tidspunktet lå Haukenes på 9. plass, rundt fem minutter bak franske Yohann Diniz (39) som til slutt kunne juble for gull.

Diniz stakk tidlig og fikk raskt flere minutters forsprang på en nimannsgruppe med Haukenes. Nordmannen hang godt med de første 20 kilometerne, men måtte slippe tetgruppen like etterpå.

Haukenes samlet seg og snuste på en medalje like før han ble disket.

– Jeg gikk fort og kjente meg veldig bra. I dag kunne jeg gått veldig fort. Jeg kunne tatt ny personlig rekord, for jeg kjente meg sterk. Det var bare 14 små kilometer igjen, og jeg var klar til å begynne å pushe. Pulsen var bra, den var 166-167. Det er jævlig kjipt nå, men det er bare å jobbe videre. Akkurat nå er jeg veldig frustrert, legger han til.

Trener Stephan Plätzer skjønner at Haukenes er svært skuffet.

– Han er fortsatt relativt fersk i mesterskapsgamet. Dette er en viktig erfaring å ta med seg videre. Går man all inn for å ta medalje må alle detaljer være på plass, sier Plätzer.

Han tror eleven kunne stukket av med medalje om han ikke hadde blitt disket.

– Han lå på 9. plass. Vi så i Rio i fjor at den siste milen av avgjørende. Han lå 30-35 sekunder bak gruppen med medaljevinnere. Han er i så god form at han hadde tatt det mot slutten, fortsetter Plätzer.

– Jeg har en del erfaring etter tre mesterskap med disk. Det er som å kjøpe tomt og bygge hus. Man jobber hver dag med det. I dag, 13. august klokken 07.45, fikk han nøkkelen for å flytte inn, og så brenner huset ned, sier han.