Hvis du befinner deg Østlandet, Sørlandet eller Troms, kan du kanskje ta med deg vannballongene ut i sola søndag.

Andre steder i landet vil det trolig være mer fristende å droppe vannkrig i parken og heller satse på «binge-watching» av tv-serier.

– Det ligger et stort lavtrykk over Norskehavet, som gir regnbyger fra Hordaland til Vesterålen. I tillegg ligger det et annet lavtrykk over Finnmark, Finland og Kolahalvøya, sier Storm-meteorolog Olav Krogsæter til TV 2.

Sol og regn

Ifølge meteorologen kan været beskrives med ett ord den neste uken, nemlig «skiftende».

På Øst- og Sørlandet vil finværet fortsette mandag. Dessuten vil man også i Sør-Trøndelag og indre strøk av Møre og Romsdal få oppholdsvær og perioder med sol. Dermed bør det være gode muligheter for noen runder boccia.

– Mye av Sør-Norge får fint vær i morgen, men det kan bli noen regnbyger i ytre strøk på Vestlandet og nord for Trondheim i Trøndelag, fortsetter meteorologen.

Også i Nordland, Troms og Vest-Finnmark bør nok hagelekene bli liggende i skapet.

– Lavtrykket over Norskehavet gir regnbyger i Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Men i Øst-Finnmark og på Finnmarksvidda bør det bli fint vær. Langs kysten i Nord-Norge kan det bli kuling, sier Krogsæter.

Kan hølje ned

På tirsdag snur været i Sør-Norge, og mange vil nok trenge en god paraply.

– Det kan komme 30 til 40 millimeter med nedbør på Vestlandet og Sørlandet. På kvelden trekker nedbøren nord- og østover, slår Olav Krogsæter fast.

På tirsdag er det trolig Trøndelag og Nordland som får sol, og dermed det beste været. På Finnmarksvidda kan det også bli sol.

Best i nord

På onsdag trekker nedbørsystemet nordover til Midt-Norge og Nordland.

– Når de nedbøren trekker nordover, blir det gradvis finere vær igjen i Sør-Norge, fortsetter han.

Fra torsdag vil det bli fint sommervær mange steder i Nord-Norge, mens Vestlandet og Sørlandet får mer nedbør. Fredag vil nedbøren trolig trekke innover Østlandet.

– Det beste været totalt sett, blir nok i deler av Finnmark i slutten av uken. Indre Troms og indre deler av Finnmark kan nok få 22-23 grader inn mot helgen, sier Krogsæter.