Bolt skadet i sitt siste løp - kom ikke til mål

– Det er tragisk å se en stor vinner gå ned på den måten, sier lagkamerat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det dramatiske løpet i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Det ble et sjokkresultat for Usain Bolt med tredjeplass i sitt siste individuelle løp på 100 meter forrige uke, men 30-åringen fikk ikke revansjen på 4 x 100 meter stafett.

I stedet ble det en trist avslutning for Bolt, som i sitt aller siste løp hadde ankeretappen for Jamaica. Laget ga ikke superstjernen noe godt utgangspunkt, men etter bare noen titalls meter var det stopp for Bolt, som begynte å hinke, før han stoppet opp og la seg ned på banen.

Bolt ble først satt i en rullestol, men nektet å bli sittende og gikk heller sammen med lagkameratene, skriver BBC.

Bildene viste at Bolt holdt seg til baksiden av sitt venstre lår.

– Han fortalte oss ikke nøyaktig hva som skjedde, men for meg så det ut som en strekk eller en slags krampe. Han beklaget overfor oss, men vi sa at han ikke hadde noen grunn til det. Skader er en del av sporten, sier Jamaicas Julian Forte til Det internasjonale friidrettsforbundet radiokanal, ifølge BBC.

Yohan Blake raste mot VM-arrangørene i London etter løpet, og mente de var med å forårsake skaden med å ha det for kaldt i oppvarmingsrommet.

I SMERTER: Usain Bolt (nummer tre fra venstre) skjærer grimaser mens han trøstes av lagkameratene Omar McLeod, Julian Forte og Yohan Blake. REUTERS/Phil Noble
I SMERTER: Usain Bolt (nummer tre fra venstre) skjærer grimaser mens han trøstes av lagkameratene Omar McLeod, Julian Forte og Yohan Blake. REUTERS/Phil Noble Foto: Phil Noble

– Jeg tror det påvirker alt. Det er der vi hviler og varmer opp. Jeg liker det ikke. Bolt sa noe om det til en av guttene. Dette gjør meg trist både som venn og lagkamerat, sa han til NRK.

– Det er tragisk å se en stor vinner gå ned på den måten, fortsatte kompisen.

Bolt tok kontakt med fansen via Snapchat natt til søndag.

– Hei, folkens! Det var ikke slik jeg ville avslutte mesterskapet, hvis dere skjønner hva jeg mener. Men hva kan jeg si. Jeg la alt igjen på banen og jeg ga alt, som alltid, sa Bolt i en melding gjengitt av VG.

I videoklippet ligger Bolt på en massasjebenk og får behandling for skaden.

– Jeg vil takke alle som kom for å se og støtte, jeg beklager at jeg ikke fikk tatt farvel, sier Bolt. Han opplyste også om at han vil være på stadion søndag for å si takk og farvel.

Storbritannia tok et overraskende VM-gull foran forhåndsfavoritt USA, mens bronsen gikk til Japan. Jamaica hadde vunnet øvelsen i de fire siste VM med Usain Bolt selvskreven på laget.

Bolt legger opp sin friidrettsutøver med verdensrekorden på både 100 (9,58) og 200 meter (19,19). Han har vunnet med åtte OL-gull og elleve VM-gull.

Det amerikanske laget vant gull på kvinnesiden i øvelsen. Storbritannia tok sølv, mens Jamaica knep bronsemedaljen.