Bendtners praktscoring ødela festen for Molde

– Nå ser det enda mindre spennende ut med tanke på hvem som tar gullet, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Rosenborg 1-2

Molde kan bare drømme om å ta igjen Rosenborg etter 1-2-tapet hjemme mot trønderne. Fredrik Brustad ga vertene en tidlig ledelse og det så lovende ut etter en meget god første omgang av Molde.

Men med tjue minutter igjen å spille viste Nicklas Bendtner at han kan. Med en fantastisk avslutning med yttersiden av foten fant ballen veien til krysset. Da sto det 1-1. Like headet Anders Konradsen inn det avgjørende 2-1-målet for RBK.

Se målene fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

– Det Bendtner gjør på scoringen er toppklasse. Det er ikke mange andre på norske fotballbaner som har de kvalitetene han viser der, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Rosenborg-treneren mener det var helt fortjent at hans lag vant i Molde.

– Jeg synes vi er fantastisk gode i andre omgang. Det var jevnt i første omgang, men det er klasseforskjell etter pause. Det er veldig fortjent at vi vinner, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Ti poeng ned til Molde
Molde hadde en stor mulighet til å gå opp i ryggen på Rosenborg før kampen, men er nå hele ti poeng bak erkerivalen. Sarpsborg 08 på andreplass er åtte poeng bak Rosenborg før søndagens kamp.

– Om Rosenborg ikke hadde vunnet i kveld, kunne vi snakket om at det var litt spenning i toppen, men nå ser det enda mindre spennende ut med tanke på hvem som tar gullet. Det er meget sterkt av Rosenborg å snu kampen på denne måten etter at Molde var veldig gode i første omgang, sier Mathisen.

Neste uke kommer en svært viktig kamp i Europaligaen for Rosenborg.

– Denne seieren gir Rosenborg viktig selvtillit inn mot kampen mot Ajax i Amsterdam på torsdag, sier Jesper Mathisen.

– De spiller Rosenborg ut
Bare fem minutter var spilt da Molde tok ledelsen. Isak Ssewankambo spilte Eirik Hestad gjennom på venstrekanten. Hestad fant Erik Brustad foran mål og den tidligere Stabæk-spissen satte inn 1-0.

– Molde går rett i strupen på Rosenborg og Brustad er på rett plass til rett tid når han sender Molde opp i føringen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Molde har altså 25 trekk i laget før de scorer 1-0, og de spiller rett og slett Rosenborg ut, fortsetter Mathisen.

Bare tre minutter senere var Brustad nær ved å doble ledelsen. Björn Bergmann Sigurdarson spilte Brustad gjennom og spissen kom til avslutning, men Rosenborg-stopper Jørgen Skjelvik fikk forstyrret Brustad akkurat nok til at avslutningen gikk like utenfor.

– Fortjent Molde-ledelse
Molde fortsatte å presse serielederne fra Trondheim, som etter hvert kom bedre med i kampen. Yann-Erik de Lanlay hadde en god mulighet til å utligne, men skjøt like utenfor.

Mot slutten av første omgang var Molde-presset tilbake og Sswewankambos innlegg mot Sigurdarson var centimetere fra å treffe islendingen. Nicklas Bendtner fikk også en mulighet på bakerste stolpe, men Molde-keeper Andreas Linde flyttet seg over og fikk stengt hjørnet for den danske spissen.

– Molde leder fullt fortjent til pause og har vært meget gode. Rosenborg har ikke fått noe rytme i sitt eget spill, og det er mye på grunn av at Molde har spilt med så høy intensitet og har tempo både med og uten ball. Den trioen bak med Ruben Gabrielsen, Stian Roe Gregersen og Vegard Foren er ikke enkle å skape noe på for Bendtner og Co, og det blir enda verre når Babacar Sarr ligger som en blokk foran de tre bak, oppsummerer Jesper Mathisen.

Slik oppsummerte lagenes to trenere de første 45 minuttene på Aker stadion:

– Vi er gode uten ball og kontrer bra, men er litt for dårlige uten ball. Vi har ikke klart å spille av presset godt nok med de tre bak og vingbackene, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

– Vi må opp med presisjonen og oftere inn bak dem. De ligger bak og venter på at vi skal spille på oss brudd. Vi satser på å slite dem ut i andre omgang, sa Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Drøyt fem minutter etter pause kom Rosenborg til en enorm mulighet. Fredrik Midtsjø dro seg inn i feltet og spilte til Mike Jensen, som traff stolpen.

Molde måtte gjøre en endring på keeperplassen etter en times spill. En skadet Linde gikk ut, mens 21 år gamle Mathias Eriksen Ranmark kom inn.

Bendtner-kunst
I det 73. spilleminutt havnet Ranmark i negativ fokus. Et elendig utspill havnet i beina på Matthías Vilhjálmsson, som utfordret. Ruben Gabrielsen fikk taklet, men ballen havnet i beina på Mike Jensen. Dansken tok med seg landsmannen Nicklas Bendtner, som på førstetouch sendte ballen opp i krysset med yttersiden av foten til 1-1.

I KRYSSET: Nicklas Bendtner ser skuddet hans fyke inn i krysset til 1-1 mot Molde.
I KRYSSET: Nicklas Bendtner ser skuddet hans fyke inn i krysset til 1-1 mot Molde. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

– Det Bendtner gjør på scoringen er toppklasse. Det er ikke mange andre på norske fotballbaner som har de kvalitetene han viser der. Smartness, overblikk og en deilig avslutningteknikk. I tillegg til at målet er en fantastisk flott, er det det utrolig viktig, for Rosenborg er det klart beste laget og Molde ser nesten sluttkjørte ut, sier Jesper Mathisen.

Vegard Eggen Hedenstad var nær 2-1 i sluttminuttene, men Ranmark vartet opp med en brukar redning og stoppet Rosenborgs høyreback. Fem minutter før full tid kom scoringen for Rosenborg. Vilhjálmsson headet et hjørnespark inn foran mål til Andreas Konradsen, som styrte inn 2-1 med hodet.

– Vilhjálmsson får nesten all tid i verden på hjørnesparket og finner Konradsen, som vil mer enn alle Molde-spillerne i nærheten, sier Mathisen.

Rosenborg var det førende laget i sluttminuttene og vant kampen 2-1.