August Jensen vant etter fotofinish

August Jensen tråkket til i spurten og slo forhåndsfavoritt Dylan Teuns med noen få millimeter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den fantastiske spurten i vinduet øverst!

August Jensen slo alle i spurten og vant en millimeterduell mot Dylan Teuns. Det måtte fotofinish til for å kåre vinneren.

Etter målgang kastet nordmannen seg i grøften, fullstendig utmattet.

– Det er fantastisk. Jeg tror ingen forstår hva dette betyr for meg. Jeg er fra nord og dette er et ritt på hjemmebane, og å være den første nordlendingen til å vinne en etappe her er helt fantastisk, sier bodøværingen.

– Jeg fulgte de beste opp bakken og sprintet med alt jeg hadde. Jeg klarte akkurat å vinne, og det er så fantastisk.

Belgieren Dylan Teuns forsvarte sin sammenlagtledelse i Arctic Race på etappen til Finnvikdalen i Tromsø. Han leder nå med tre fattige sekunder på August Jensen.

Alexander Kristoff klarte å klamre seg fast i tetgruppen lenge, men tapte terreng på slutten. Han er nå 19 sekunder bak lederen Teuns.

Det var knyttet stor spenning til om August Jensen fra Team Coop kunne utfordre Teuns i den siste 5 kilometer lange bakken opp mot mål. Det gjorde han til gangs.

– Jeg så bare svart de siste meterne og slengte frem sykkelen og følte jeg så mållinjen. Jeg ville ikke juble for tidlig, så måtte vente. Da beskjeden kom, kom også gledestårene, sier Jensen til TV 2.

Nå kan formrytteren belønnes med en VM-plass.

– Han har blitt en mer og mer komplett rytter. Det var som Alexander Kristoff sa i går, at han er en mini Peter Sagan, og det fikk vi bekreftet. Jeg var usikker på om han kunne klare å henge med på denne stigingen, men det klarte han som bare det, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad, som vil ha med Jensen på Norges VM-lag i Bergen.

– August Jensen til VM vil jeg si, enten det er seks eller ni ryttere

Ampert i bruddet

Det ble ampert mellom Truls Korsæth og franske Hugo Hofstetter i bruddet etter at Cofidis-rytteren var misfornøyd med Korsæths kjøring under en mellomsprint.

Hofstetter sperret Korsæth og ga ham et tydelig puff i ryggen. Det er ventet at franskmannen vil bli straffet av rittjuryen.

– Det der er helt på grensen. Jeg er spent på om Hugo Hofstetter stiller til start i morgen, sa TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche underveis i etappen.