Rooney tilbake som matchvinner:

– En av de fineste dagene i karrieren

Da Everton slet med å skape sjanser mot Stoke, dukket klubbens hjemvendte sønn opp og ordnet seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton - Stoke 1-0

Wayne Rooney spilte sin første Premier League-kamp for Everton siden han forlot klubben 13 år siden, og 31-åringen kunne knapt drømt om en bedre start mot Stoke, som den tidligere Manchester United-spilleren scoret kampens eneste mål.

– Jeg unner ham det så mye. Så mye pepper en så strålende spiller har tatt imot det siste året, men så kommer han tilbake og gjør det der. Han har opplevd mye, men det er en av de fineste dagene i karrieren hans, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Se Rooneys mål og sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

På overtid av første omgang steg Rooney til værs og stanget inn innlegget fra Dominic Calvert-Lewin. Rooney startet selv angrepet, der han spilte opp til Sandro Ramírez, tok med seg Calvert-Lewin ute til høyre og foran mål hadde Rooney stormet inn for å gi 1-0.

– Det er så bra gjort. Vi har sett Rooney på sitt såkalt beste tidligere med de løpene inn i boksen, teknikken og måten han sender den tilbake mot første stolpe. For et øyeblikk, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Rooneys mål kom etter en jevn og sjansefattig omgang på Goodison Park.

Darren Fletcher vær nær en utligning for Stoke med en markkryper i starten av andre omgang. Midtveis i omgangen smalt det i andre enden av banen. Calvert-Lewin vant ballen like utenfor Stokes 16-meter og gikk rett på mål, men ungguttens avslutning ble reddet av Jack Butland.

I andre halvdel av de siste 45 minuttene satte Stoke press på Everton og manager Mark Hughes kastet inn Peter Crouch og Eric Maxim Choupo-Moting. På overtid banket Xherdan Shaqiri til fra 20 meter, men rekordkjøpet Jordan Pickford fra Sunderland reddet strålende.

Ronald Koeman har hentet spillere som Jordan Pickford, Michael Keane, Davy Klaassen og Sandro Ramírez, men det er Rooneys retur til Goodison Park det er knyttet størst spenning til i sesongstarten.

Alle de nye storsigneringene var med i startoppstillingen til Everton-manageren, som brukte Rooney på midtbanen mot Stoke.