Liverpool avga poeng etter enkle og omdiskuterte baklengsmål:

– Forsvarsspill som ikke ligner noe på dette nivået

Det så ut til at Liverpool skulle slippe med skrekken etter marerittstarten.
Så scoret Watford på overtid i dramatiske omstendigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

Watford-Liverpool 3-3

Forrige sesongs utgave av Liverpool var god mot de gode, men ikke alltid så god mot de mindre gode lagene i Premier League.

Dermed var deres åpningskamp i 2017/18-sesongen kanskje for den optimale test å regne. Hjemmelaget Watford var nemlig det tabellmessig svakeste av alle som holdt seg i Premier League forrige sesong, med sin 17. plass.

Og Liverpool fikk det tøft på ny. En dødballscoring og en fra åpent spill gjorde sitt til at vertene ledet 2-1 til hvilen, men etter pause satte Roberto Firmino og Mohamed Salah hver sin ball i nettet og så ut til å ha reddet dagen.

SMS avklarte dramatikken rundt 3-3-målet: – Det er offside
De scoringene så nemlig ut til å være nok til å sikre seieren, men på overtid utlignet Miguel Britos for vertene og sørget for at det endte 3-3 fra det som umiddelbart mange omtalte som en offsidesituasjon.

– Det er noen centimeter offside, men det må være utrolig vanskelig å spotte det. Men hvis en ball blir spilt bakover i banen så kan det vel ikke være offside? Man kan være offsideplassert, men om ballen blir spilt bakover i banen så er det ikke offside. Da er det vel ikke offside uansett hvor han står plassert? spurte Simen Stamsø Møller i studio etter kampslutt.

Det viser seg dog at denne gjengivelsen ikke er korrekt. TV 2s nye Premier League-ekspert Mark Clattenburg kunne nemlig meddele at dommeravgjørelsen var feilaktig.

– Watfords tredje mål er offside. Foran ballen og med innflytelse overfor keeperen, skrev han i en SMS som TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid leste opp på luften.

Det endte uansett 3-3 i lørdagens første Premier League-kamp, og tre baklengsmål og poengtap var langt ifra det Liverpool-fansen ønsket seg mot ett av lagene som er spådd å kjempe i bunnstriden i Premier League denne sesongen.

– Det er forsvarsspill som ikke ligner noe på dette nivået, sa Brede Hangeland i sin pauseanalyse av de to første reglementære scoringene som Liverpool slapp inn i 1. omgang.

Se vår nye Premier League-portal her!

Okaka helt umarkert på corner i starten
Stefano Okakas heading etter José Holebas' hjørnespark åtte minutter ut i oppgjøret var først skoleeksempelet på hvordan man ikke skal forsvare defensive dødballer. Watfords sterke spiss fikk fritt spillerom blant Liverpool-spillerne og stanget 1-0-ledelsen i nettet..

– Han får gå helt uforstyrret. Det er ingen som er såvidt borti ham. Firmino står og ser på. Den headingen er så hard at Mignolet er sjanseløs, sa TV 2s ekspert Petter Myhre fra kommentatorplass på Vicarage Road.

Over 30 prosent av alle klubbens baklengsmål under Jürgen Klopp har kommet på dødball, og heller ikke denne gang var Simon Mignolet helt uten skyld.

– Mignolet vet at det er Firmino som står foran ham, men allikevel så gjemmer han seg bak duellen. Det er veldig mye et halvt sekund for dårlig timing av alle, og jeg synes det er sjokkerende i og med at de har hatt disse problemene før, sa Simen Stamsø Møller i pauseanalysen.

– Verdien på Van Dijk har nettopp økt
Også i sosiale medier satt kommentarene løst etter scoringen. Mange poengterte det faktum at en duellsterk stopper som Southamptons Virgil van Dijk, som det har tydet på at kan bli Liverpool-spiller i sommer, har nettopp det å renske bort slike dødballer som et av sine fremste fagfelt.

– Verdien på Van Dijk har nettopp økt med nye 15 millioner (pund), skrev Premier League-historiens mestscorende spiller Alan Shearer.

Mané utlignet på vakkert vis
Mer gledelig var det med Liverpool-øyne da utligningsmålet kom like før halvtimen var spilt. Alberto Moreno, Emre Can og Sadio Mané kombinerte lekkert, og sistnevnte var iskald da han løftet 1-1 i nettet bak Heurelho Gomes i hjemmelagets mål.

– Kunst. Improvisasjon. Fart. Teknikk, sa Simen Stamsø Møller.

– Ferdigheter. Fart. Forståelse. Samhandling, sa Brede Hangeland.

Watford gjenfant ledelsen raskt
Liverpool var dog kun à jour i to minutter, og nok en gang var det i råskapen i boks vertene viste seg bedre enn sine røde motstandere. Trent Alexander-Arnold lyktes ikke med sin klarering, og da nedfallsfrukten etter en klabb-og-babb-situasjon falt i beina på Abdoulaye Doucouré ble det enkle arbeidsvilkår for midtbanespilleren til å sette inn 2-1.

– Igjen må vi ta forsvarsspillet. Moreno på venstrebacken, hva er det du gjør? Noen ganger må man som forsvarsspiller akseptere å være nest best. Her gambler han alt på å vinne foran, og gjør det ikke. Da oppstår hullet selvfølgelig på venstreback, og da er det krise i Liverpools forsvar, sa Brede Hangeland i pause-analysen.

Drøyt fem minutter senere burde Liverpool utlignet på ny, men i sin første Premier League-kamp for klubben sviktet Mohamed Salah alene med Gomes. Egypteren viste sin store fart, men skjøt med et tupp-forsøk som gikk håpløst over vertenes mål.

Salah var for rask - iskald Firmino fra straffemerket
Snaut ti minutter etter pause var dog egypterens fart for stor for Watford-forsvaret, og i særdeleshet keeper Heurelho Gomes. Burvokteren rykket for tregt og var akkurat for sent ute til å ta ballen fra Liverpools nye lynving. I stedet tok han beina hans, og dermed var det duket for straffespark.

– Salah er først på den. Det er ikke noen tvil om det, sa ekspertkommentator Myhre.

Fra ellevemeteren var Roberto Firmino iskald, og satte inn 2-2 med en knallhard variant som sendte Gomes i feil hjørne.

Lekre Firmino-detaljer - Salah scoret i debuten
Og kun to minutter senere var Liverpools angripere i gang på ny. Denne gang var det Firmino som ble spilt gjennom, og lobbet over en utrusende Gomes. Det som så ut som en avslutning ble i stedet til en lekker målgivende pasning som Mohamed Salah enkelt satte i nettet fra kloss hold.

– De tre frontspillerne til Liverpool bringer håpet tilbake for de tilreisende fra Merseyside, kommenterte Øyvind Alsaker.

Watford slet tidvis med trioens store fart, men også snaut kvarteret før slutt var Salah for unøyaktig da han kunne scoret alene med keeper. Denne gangen prøvde han med sin svakere høyre fot, og ballen gikk i nettveggen.

Watford utlignet på overtid
Det ble skjebnesvangert, for på overtid var Watford igjen i scoringsprotokollen etter et hjørnespark. Miguel Britos kjempet ballen over streken etter en kaosvariant inne i femmeteren.

– Liverpool slet voldsomt mot et lag som de normalt skal spille ut i langt større grad. Det var også problemet forrige sesong. To mål imot på dødball er også et mønster vi kjenner igjen fra sesongen som gikk, sa Øyvind Alsaker.

Klopp: – Jeg så mange gode ting, og jeg så noe jeg ikke likte like mye
Liverpool-manager Jürgen Klopp har kalt 0-3-tapet for Watford for to sesonger siden for en av sine mørkeste dager som Liverpool-sjef, og det er også det største ligatapet han har erfart i sin karriere på Merseyside. Lørdagens kamp var nok heller ikke noe for nervene til tyskeren.

– Vi gjorde nok, men også nok til bare å ta ett poeng. Det er første kamp for sesongen og alle lurer på hvor man står. Jeg så mange gode ting, og jeg så noe jeg ikke likte like mye. Spesielt i første omgang manglet vi retning i spillet vårt. I andre omgang på chippen til Roberto Firmino så du det. Det gjorde vi for lite i første omgang. Det var godt å se, og vi kunne scoret flere, sa Klopp etter kampslutt.