Sjokk for regjerende mester:

Chelsea tapte på eget gress for Burnley - fikk to mann utvist

– Dette er sannsynligvis noe av det rareste vi kommer til å se hele sesongen, sa TV 2s programleder etter historisk 1. omgang.
Etter hvilen var de blå nære et vanvittig comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i vinduet øverst!

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

Chelsea-Burnley 2-3

Regjerende ligamester Chelsea begynte forsvaret av tittelen hjemme mot Burnley lørdag, og ingen kunne forutse det utrolige oppgjøret vi ble servert.

Burnley tok nemlig ledelsen 3-0 i en vanvittig førsteomgang på Stamford Bridge, i en omgang der Chelsea-kaptein Gary Cahill fikk direkte rødt kort allerede etter 13 minutter.

Etter hvilen pyntet først innbytter Álvaro Morata på resultatet, men etter 1-3-scoringen fikk også hans landsmann Cesc Fàbregas rødt kort. Dermed avsluttet Chelsea oppgjøret med ni mann på banen, men klarte allikevel å redusere. David Luiz dunket inn 2-3 drøyt to minutter før slutt, men det holdt ikke. Og dermed vant Burnley over Antonio Contes regjerende mestere.

– I de tre siste obligatoriske kampene våre har vi avsluttet med ti spillere to ganger mot Arsenal og nå med ni spillere mot Burnley. Jeg tror vi må øve på et nytt system der vi spiller med ni eller med ti mann til neste kamp, for å forutse denne situasjonen, sa Chelsea-manageren etter kampslutt.

Se vår nye Premier League-portal her!

Clattenburg mente Cahill kun burde hatt gult
Den tidlige utvisningen i 1.omgang preget selvsagt oppgjøret, og det så ut til at Gary Cahill aksperterte avgjørelsen. Ekspertene i TV 2s studio mente også det, men fikk allikevel korreks pr SMS av den nye eksperten Mark Clattenburg.

– Nei. Uheldig rødt kort. Han kaster seg inn, men treffer ikke motspiller. Gult kort hadde vært bedre, skrev den tidligere Premier League-dommeren.

– Mark Clattenburg er veldig opptatt av balansen i kampen og det ikke å forstyrre et kampbilde hvis du absolutt må. Så kan du si at etter regelboken så er det et rødt kort, men det er interessant at verdens kanskje beste dommer ville vurdert det annerledes, sa Brede Hangeland.

TV 2-ekspert: – Jeg forstår det rett og slett ikke
Tidligere på dagen lørdag kom Clattenburg med en melding om at han mente Sadio Mané burde fått rødt kort for Liverpool mot Watford, i en situasjon som kun endte med gult for senegaleseren. Den forskjellen klarte ikke TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller å se.

– Jeg synes dette ser ut som et klart rødt kort. Veldig farefullt, og Cahill utsetter motspilleren sin for fare. Da forstår jeg ikke hvordan Clattenburg kan mene at Mané skulle hatt et rødt kort i Liverpool-kampen. Jeg forstår det rett og slett ikke. Jeg må innrømme det, sa han i studio i pausen.

Vokes satte standarden - så leverte Ward suser
Men selv om Chelsea ble redusert til ti mann, kunne ikke noen ane hvilken historisk omgang man hadde foran seg. Først satte Sam Vokes inn 1-0 etter et innlegg fra Matthew Lowton i det 24. minutt.

– Dette her er rett og slett rystende. Burnley leder, og de spiller elleve mot ti. Chelsea er rett og slett ikke til å kjenne igjen, sa kommentator Endre Olav Osnes.

Deretter dunket venstreback Stephen Ward inn 2-0-målet etter snaut 40 minutter med en lekker variant og det TV 2-ekspert Stamsø Møller i pausen omtalte som «karrierens deiligste øyeblikk».

– Det er helt vilt. Burnley-supporterne tror knapt det de ser. Det er et helt rått angrep, sa kommentator Osnes.

3-0 før pause: – Kan noen klype meg i armen?
Og bare for å toppe det hele, stod en umarkert Vokes også for 3-0-scoringen like før pause da han fikk all tid i verden til å stange inn sitt andre for ettermiddagen og Burnleys tredje på under 20 minutter.

– Dette er smått utrolig. Kan noen klype meg i armen? sa Osnes.

Burnley vant én bortekamp hele forrige sesong, mens regjerende mester Chelsea kun tapte én gang på eget hjemmegress. Det er også første gang i Premier League-æraen at en regjerende mester har sluppet inn tre mål i åpningskampen i den påfølgende sesongen. Sist det skjedde på øverste nivå var da Arsenal tapte 1-4 mot Manchester United i åpningen i 1989.

– Dette er sannsynligvis noe av det rareste vi kommer til å se hele sesongen, sa programleder Jan-Henrik Børslid i pausen.

Morata reduserte med vakkert hodestøt
Og selv om ting normaliserte seg noe i 2. omgang, klarte ikke Chelsea tidlig nok å score de nødvendige målene. Marcos Alonso var nære ved et frispark etter drøyt timen, før Premier League-debutant Álvaro Morata presenterte seg drøyt 20 minutter før slutt.

Et vakkert innlegg fra Willian fant spanjolens pannebrask, og med et lekkert hodestøt sørget Real Madrid-importen for 1-3 i målprotokollen og fornyet håp hos hjemmefansen. Morata hadde kune vært på banen ti minutter da scoringen var et faktum.

Kun fem minutter senere trodde Chelsea de hadde redusert på ny, da en annen innbytter - Andreas Christensen - sendte ballen forbi Burnley-keeper Tom Heaton og i retning nettmaskene. Dessverre for de blå besørget en offsideplassert Morata at ballen gikk over streken, og spanjolen ble avvinket. Trolig hadde ballen uansett gått i nettet.

Chelsea redusert til ni mann siste ti minuttene - scoret allikevel
Snaut ti minutter før slutt ble Chelsea redusert til ni mann. Cesc Fàbregas var for sent ut i en duell med Jack Cork, og fikk sitt andre gule for ettermiddagen.

– Den er helt grei. Du kan ikke takle slik når du har gult kort fra før, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Men Chelsea-toget fortsatte å produsere muligheter og trøkk mot Burnley-målet, til tross for det mannskapsmessige mindretallet. Drøyt to minutter før slutt kom også reduseringsmål nummer to. Morata stusset en lang ball videre til David Luiz, som på hel volley klinket inn 2-3 fra kloss hold.

Halvminuttet før full tid var Burnley nære sitt fjerde, da et frispark fra Robbie Brady gikk i stolpen og ut. De slapp dog med skrekken, og tok en stor skalp.