DANSEKJENDIS: Hedda Kise er en av tolv deltakere i årets «Skal vi danse»-sesong, som har premiere om tre uker.
DANSEKJENDIS: Hedda Kise er en av tolv deltakere i årets «Skal vi danse»-sesong, som har premiere om tre uker. Foto: Bjørn Wad/TV 2

Hedda Kise skadet seg på fjerde «Skal vi danse»-trening

TV 2-profilen har bristet ribbeinet.

Denne uken startet treningen for årets «Skal vi danse»-kjendiser.

Det tok ikke mange dager med dansetrening før TV 2-profil Hedda Kise (44) skadet seg:

Fredag, på fjerde treningsdag, bristet hun ribbeinet, skriver hun på Instagram.

«Da fikk vi første skaden i årets «Skal vi danse» og gjett hvilken kremidiot som selvsagt sto for den. Note to self: Ikke tving din dansepartner til å lære deg et kult løft på dag 4 selv om det virker gøyalt», skriver Kise.

«Det blir hinsides vondt og vanskelig å puste selv om det bare en liten brist i ribbeinet med dertil kledelige blåmerker etter hånden som forhindret et fall», skriver hun videre.

Gammel skade

Hun forteller til TV 2 at hun bristet ribbeinet også for noen måneder siden, da hun falt ned fra en stige.

– Det er nok en svakhet jeg har. I går skulle jeg ta et lite hopp mens partneren min svingte meg rundt, og da jeg ikke gjorde det slik han hadde forklart, ble det et veldig trykk på ribbeinet, sier hun.

Etter å ha fullført dansetimen, dro hun til kiropraktor, som sendte henne videre til fysioterapeut og lege. De kunne konstatere at det var en liten brist i ribbeinet.

– De sa at det beste jeg kan gjøre nå er å gå turer, gjøre noen øvelser og ta det med ro. Men samtidig påpekte de at dette er en mindre skade og at det ikke trenger å sette en stopper for dansingen, sier Kise.

Positiv

TV-profilen er positiv og planlegger ikke å kutte ned på dansetreningen fremover, selv om hun innrømmer at det gjør vondt i hele kroppen lørdag.

– Det blir ikke mindre trening fremover, men jeg og partneren min skal tilpasse det litt. Jeg skal ikke trene på noe som gjør direkte vondt, og jeg må nok unngå høye løft, sier hun.

Det er foreløpig ikke blitt avslørt hvilke profesjonelle dansere kjendisene er partnere med.

Kise forteller at det har vært en god stemning i dansestudioet den første treningsuken.

– Det er veldig vanskelig og krevende, men også veldig morsomt. Jeg syntes treningen gikk fantastisk bra, så det var derfor jeg hadde lyst til å gjøre mer koreografi, sier hun.

– Jeg gir alt jeg har, og enda litt mer, sier Kise, tre uker før «Skal vi danse» har premiere.

Var redd for å skade seg

Da TV 2 møtte Kise på «Skal vi danse»-promoinnspilling tidligere i sommer, avslørte hun at hun var redd for å skade seg.

– Min største utfordring er å ikke bli skadet. Er det noe som er en kjent sak når det gjelder meg, så er det at jeg er en ulykkesfugl. Og så kommer det til å gjøre vondt i hele kroppen, for jeg har jo ikke trent de siste ti årene, sa hun i juni.

Det har gått ti år siden Kise opererte bort en svulst på hjernen. Hun lå på sykehus i over ett år, og hun måtte trene opp både språket og motorikken etter hjernesykdommen.

Flere ribbeinsbrist

Dette er ikke første gang en «Skal vi danse»-deltager brister et ribbein. For to år siden skjedde det med sportskommentator Mads Kaggestad få dager før premieren.

TV-personlighet Gro-Helen Tørum og ekspedisjonsfarer Cecilie Skog har også danset seg gjennom programmet med samme skade.

«Skal vi danse» har sesongpremiere på TV 2 lørdag 2. september.

.