Innbytterne frelste Arsenal i ellevill Premier League-åpning

Olivier Giroud stanget inn matchvinnermålet da Arsenal snudde 2-3 til 4-3 på tre minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Leicester 4-3

Arsenal hadde tapt de siste to åpningskampene i Premier League, og var ute etter å stoppe den rekken da den nye sesongen startet hjemme mot Leicester.

Se sammendrag fra sjumålsthrilleren på Emirates i videovinduet øverst!

Og allerede etter halvannet minutt så det lovende ut da rekordkjøpet Alexandre Lacazette headet inn 1-0, men mål av Shinji Okazaki og Jamie Vardy snudde kampen. Like før pause dukket Danny Welbeck opp og ordnet 2-2 til pause.

I andre omgang sendte Vardy gjestene tilbake i ledelsen og det så ut til å gå mot seier, men i løpet av tre minutter på tampen sto de to innbytterne Aaron Ramsey og Olivier Giroud frem.

Først klinte Ramsey ballen i krysset, før Giroud stanget inn 4-3-målet. Franskmannen snakket med BT Sport etter kampen. Han sa han helst ville ha startet, men gledet seg over å kunne sikre seieren.

– Vi beholdt troen og presset på. Vi var modige til siste slutt, og takk Gud for at vi vant, sa Giroud.

Arsenal-keeper Petr Cech måtte plukke ut tre baller fra eget nett og irriterte seg over at de ga bort kontrollen i kampen med å slippe inn for lette mål.

– Det var vanskelig da vi var under 2-3, men herlig å se at vi vant til slutt. Vi gjorde noen feil, spesielt på det andre målet. Da var Vardy var på rett sted, men vi viste god karakter. Vi spilte en klassiker. Det må ha vært fantastisk å se på, smilte Cech.

Tomålsscorer Jamie Vardy var skuffet etter nederlaget i Nord-London.

– Vi ga det bort for to år siden, i fjor var det et selvmål som avgjorde og det samme skjedde i år. Vi havnet i en god posisjon, men to glipper førte til to baklengsmål, sier Vardy.

Clattenburg: – Jeg er i sjokk
En utrolig fotballkamp gledet også TV 2s Premier League-eksperter.

– Vi hadde håpet på scoringer og underholdning, men jeg hadde ikke drømt om dette, sier Petter Myhre.

– Wow, jeg er fortsatt i sjokk. Jeg trodde første omgang var sensasjonell, sa TV 2s nye Premier League-ekspert Mark Clattenburg etter kampen.

Den tidligere toppdommeren mener han fikk se nye ting fra Arsenal.

– Da jeg dømte spilte Arsenal tiki-taka, men de klarte ikke å få ballen i mål. Nå er det mer sluttprodukt, og det tror jeg fansen setter pris på. De har alltid spilt fin fotball, men savnet sluttprodukt. Det har Arsenal fått i Lacazette, sa Clattenburg i pausen.

Drømmestart for rekordkjøpet
Det er knyttet enorme forventninger på Emirates til rekordkjøpet Alexandre Lacazette, og allerede da det 01:35 på klokken hadde nyervervelsen fra Lyon åpnet målkontoen. Mohamed Elneny fant Lacazette foran mål og den franske landslagsspissen headet inn 1-0.

– Vi snakket om at de har fått en spiller som er god til å posisjonere seg innenfor 16-meteren og kan stå for «tap-ins». Denne er ikke ferdigscoret, men han står der og styrer den inn med verdens største selvfølgelighet. For en start, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Men Leicester svarte raskt. Etter drøyt fire minutter var det balanse i regnskapet igjen. Marc Albrightons innlegg så ut til å bli for langt, men nysigneringen Harry Maguire ga ikke opp og headet ballen fra dødlinjen og på tvers til Shinji Okazaki, som kunne styre inn utligningen fra kloss hold.

– Det kompakte presset og gjenvinningspillet gjør Leicester bedre enn de fleste. Det er sånn de fikk corneren i forkant av scoringen, kommenterte Petter Myhre.

Vardy sendte Leicester i ledelsen
Arsenal var det førende laget, og i det 22. spilleminutt fikk London-laget en brukbar mulighet til å gå opp i ledelsen igjen. Nydelige kombinasjoner hos Arsenal endte med at Danny Welbeck fikk avsluttet, men Maguire blokkerte.

Etter en snau halvtime smalt det i andre enden av banen. Marc Albrighton snappet opp en feilpasning fra Granit Xhaka, satte fart og slo et fantastisk innlegg til Jamie Vardy, som kunne bredside inn 2-1 for Leicester.

– Vi skal selvfølgelig ikke dele ut en bestemannspris ennå, men så langt er det ingen tvil om at det er Albrighton. Han står høyt, leser feilpasningen og se dét innlegget, sa Myhre.

Viktig utligning på overtid
Arsenal slet med å svare på Leicester ledermål, og fire minutter før pause ropte Sead Kolasinac på straffespark da Wilfred Ndidi stoppet bosnierens innlegg med armen, men dommer Mike Dean vinket spillet videre.

– Vi dømmer ikke straffespark når avstanden er så kort. Vi kan ikke spørre spilleren, for det er åpenbart hva han vil svare, så vi må ha noen kriterier, sa TV 2s Premier League-ekspert og tidligere toppdommer Mark Clattenburg.

Et drøyt minutt på overtid fant de åpningen i gjestenes forsvar. Lacazettes skudd ble blokkert, men ballen havnet hos Kolasinac, som slo på tvers til Welbeck. Den tidligere Manchester United-spissen kunne enkelt trille inn 2-2.

– Det er en scoring som kan bety allverdens for Arsenal, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

Det ble med fire scoringer i Premier League-sesongens første omgang.

– Det er dette som gjør Premier League til den mest spennende ligaen i verden, sa Mark Clattenburg om de første 45 minuttene i pausen.

Vardy headet inn 3-2
Leicester fikk de beste mulighetene i åpningsminuttene av andre omgang. Først var det en lang ball mot Jamie Vardy, som kom alene gjennom, men Cech var våken og taklet ballen unna.

Ti minutter ut i omgangen ordnet Riyad Mahrez hjørnespark da kantspillerens skudd ble slått unna av Cech. Mahrez tok selv hjørnesparket og høyest i feltet raget Vardy, som headet inn sitt andre mål for dagen til 3-2.

– Denne gangen på en dødball. Selv på en corner klarer han å komme seg høyest. Mahrez feirer den inn foran mål og han får gå helt uforstyrret opp, kommenterte TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Etter en times spill ble Héctor Bellerín spilt gjennom av Welbeck. Den spanske høyrebacken satte ballen midt på Kasper Schmeichel fra skrått hold.

Drama i sluttminuttene
Midtveis i omgangen kastet Arsenal-manager Arsène Wenger innpå Olivier Giroud og Aaron Ramsey, og etter bare noen sekunder fikk sistnevnte en stor sjanse, men headingen skled av pannen til den walisiske midtbanemannen.

Arsenal presset gjestene lavt i banen og presset, men Leiceter-forsvaret holdt unna og slapp ikke til de største målsjansene. Arsenal forsøkt seg med flere langskudd, men ingen som satte Schmeichel på de største prøvene.

I det 83. spilleminutt headet Wes Morgan unna et hjørnespark. Ballen havnet hos Kolasinac, som slo en nydelig ball mot Aaron Ramsey. Innbytteren hadde tid og rom til å dundre ballen i det lengste krysset til 3-3.

– Se hvordan Leicester-spillerne blir så fokuserte på ball, så tre Arsenal-spillere blir ledige, kommenterte Petter Myhre.

Et drøyt minutt senere var Alexandre Lacazette nær å sende Arsenal i ledelsen, men Schmeichel reddet strålende. På den påfølgende corneren var det en annen innbytter som skulle redde Arsenals. Olivier Giroud headet hjørnesparket til Granit Xhaka via tverrliggeren og i mål.

– For en sesongåpning, for en sesongåpning. Premier League er tilbake med et gedigent smell, sa kommenterte Alsaker.

Leicester klarte aldri å svare og Arsenal vant en vanvittig kamp 4-3.