Mann i 70-årene omkom i frontulykke

To personer ble skadd og en mann døde etter ulkken på riksveg 4 nord for Gjøvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Politiet i Innlandet er vegen sperret etter at to biler kolliderte front mot front sør for Kolberg i Oppland.

– Det er bekreftet at personen som var kritisk skadd er omkommet. Vedkommende er i 70-årene fra Vestoppland, skriver politiet i Innlandet politidistrikt på Twitter klokken 22 fredag kveld.

Et ektepar i en bil og en mann i en annen bil ble skadet i ulykken.

En person satt en periode fastklemt i en av bil.

– Alle de tre skadde er i 60- og 70-årene. Den kritisk skadde er en mann som satt i bilen med sin kone da ulykken inntraff, fortalte operasjonsleder Atle B. von Obstfelder til TV 2 tidligere i kveld.

Den nå omkomne mannens kone og mannen i den andre bilen ble kjørt til sykehus med ambulanse, mens den kritisk skadde mannen ble fløyet til sykehus i Oslo der han senere ble bekreftet død.

– Det er uklart hvor alvorlig skadde de to andre er, men det har vært snakk om en front-mot-front i høy hastighet, det ser vi på skadene på bilene, forteller operasjonslederen.

Det er 80-sone på ulykkesstrekningen.

– Ulykkesgruppen har kommet til stedet og foretar nå undersøkelser, fortalte Obstfelder like før klokken 20 fredag kveld.

Riksveg 4 ble stengt mellom Mjøsbroa og Gjøvik. Det var etter ulykken omkjøring for personbiler via Fylkesveg 156 Kolltoppen. Tyngre kjøretøy må vente eller kjøre E6 Moelv-Minnesund, opplyste politiet fredag ettermiddag.