KAN BLI COMEBACK: Zlatan Ibrahimovic kan bli Manchester United-spiller igjen.
KAN BLI COMEBACK: Zlatan Ibrahimovic kan bli Manchester United-spiller igjen. Foto: Oli Scarff

Mourinho bekrefter samtaler med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic (35) kan bli Manchester United-spiller igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic ble frigitt av Manchester United da kontrakten gikk ut 1. juli, men nå kan svensken være nær en overraskende retur til Old Trafford.

Ibrahimovic, som for tiden er ute med kneskaden han pådro seg i Europaliga-oppgjøret med Anderlecht, har fortsatt ikke signert for en ny klubb, men United-manager José Mourinho bekreftet på dagens pressekonferanse at det er samtaler om en ny kontrakt for spissen.

– Han er skadet. Han trenger tid til å bli frisk. Det er ikke noe som haster med å bli avklart. Han har vist at det han gjorde forrige sesong ikke var nok. Han vil gjøre mer på det høyeste nivået i fotball. Vi har samtaler og diskuter muligheten for at han blir hos oss i den andre halvdelen av sesongen, sier Mourinho.

Manchester United har allerede forsterket spissplassen med Romelu Lukaku i sommer, og TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt mener Europaliga-mesterne kan ha godt av å droppe å hente Ibrahimovic tilbake.

– Det er veldig rart hvis de ikke har samtaler. De har jobbet sammen og det er bare å ringe, men jeg håper United utvikler en annen type angrepsspill som går litt raskere. Jeg er stor fan av Zlatan, men han spiller på en måte som gjør noe med hele angrepsmønsteret, sier Thorstvedt.

– Det kan bli en sensasjonsgreie å få Zlatan på banen på slutten av sesongen, der han kommer inn fra benken og avgjør. Det er ikke utenkelig. Det blir spennende å følge med. Han har en ekstrem posisjon i fotballverdenen, fortsetter han.

Paul Pogba uttalte nylig at Ibrahimovic fortsatt er en del av laget. Den tidligere Barcelona-, Milan- og PSG-angriperen har brukt Manchester Uniteds treningsanlegg i Carrington for å komme tilbake fra den alvorlige kneskaden.

– Selvfølgelig er Zlatan en leder, alltid en stor leder. Han er fortsatt en stor leder fordi han er fortsatt en del av laget, selv når han ikke spiller, er han en leder utenfor banen. Jeg kan lære av ham, av (Michael) Carrick, og alle de andre spillerne, og selv bli en leder, sa han ifølge Manchester Evening News.