Det er utlyst en dusør på 20.000 kroner til den som kan gi informasjon som gjør at hunden Marco kommer hjem uten tegn til mishandling.
Det er utlyst en dusør på 20.000 kroner til den som kan gi informasjon som gjør at hunden Marco kommer hjem uten tegn til mishandling. Foto: Privat

Elise leter fortvilet etter hunden Marco – stjålet fra Oslo sentrum

Elise skulle bare betale for noen varer og festet hunden utenfor butikken. Minutter senere var den forsvunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag dro Elise Wilhelmsen fra Kristiansand inn til Oslo for en liten ferie sammen med venner. Med på reisen var også hennes seks år gamle schæferhund, Marco.

Inne i hovedstaden gikk de inn i en butikk i nærheten av Oslo S. Marco var med inn, men da innehaveren oppdaget den, ba han Elisa om å ta hunden ut. Hun bandt ham rett utenfor, og gikk inn igjen for å betale.

Trenger medisin

Da hun kom ut igjen, bare minutter senere, oppdaget hun at den var borte.

– Marco var bundet godt fast. Det er helt klart at det er noen som har løsnet ham og tatt han med vekk.

Elise var inne for å betale for et par varer i butikken Shangri-La på Jernbanetorget da hunden ble borte.
Elise var inne for å betale for et par varer i butikken Shangri-La på Jernbanetorget da hunden ble borte.

I mange timer løp Elise rundt på jakt etter sin firbeinte venn. Men Marco er fremdeles borte. I helgen blir hun nødt til å returnere til Sørlandet for å ta hånd om sine andre dyr, en katt og fisker. De trenger også mat.

– Jeg er veldig redd for hva som skjer med Marco. Han har allergi ørebetennelse, og må behandles deretter. Nå som han ikke får behandling er jeg redd han kan bli aggressiv om noen rører ham.

Nå har hun hengt opp plakater i store deler av byen. Og dette har ført frem. Når TV 2 møter henne fredag ettermiddag har hun akkurat blitt oppringt av en person som hevder at han var vitne til at hunden ble tatt onsdag.

Her var Marco bundet fast da noen stakk av med ham onsdag. Foto: TV 2.
Her var Marco bundet fast da noen stakk av med ham onsdag. Foto: TV 2.

– Ifølge mannen som ringte var det en rusmisbruker som tok Marco. Personen var mellom 175 og 180 cm høy. Han hadde caps eller hettegenser, og tok med seg Marco oppover Karl Johans gate.

Elise håper at de som har overvåkningsbilder fra området kan se på opptak fra onsdag i 14-tiden om de ser noe der, og eventuelt kontakte henne og politiet.

Utlyser dusør

Elise utlyser en dusør på 20.000 kr til den som har informasjon som gjør at hun får Marco tilbake uten tegn til mishandling.

Hunden er chipet. Den var bundet med et halsbånd og lenke, begge deler lys/mørkt blått flettet bånd. Det hang en svart skinnpose på lenken, med rosa avfallsposer.

Hun oppfordrer alle som har informasjon om å ringe henne 99 35 00 14 eller ta kontakt med politiet.