ENDRING: Bildet til venstre er tatt i forbindelse med konkurransen. Bildet til høyre er tatt fire dager senere, ifølge Kamphaug. Foto: Privat
ENDRING: Bildet til venstre er tatt i forbindelse med konkurransen. Bildet til høyre er tatt fire dager senere, ifølge Kamphaug. Foto: Privat

Christine (29) tok bilder av seg selv med fire dagers mellomrom

Kun fire dager skiller de to bildene. – Jeg ville bare vise hva en ekte kropp er, sier Christine Kamphaug fra Lørenskog.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Christine Kamphaug (29) fra Lørenskog deltok i NM i bikinifitness i oktober fjor, tok hun flere bilder av seg selv. Fire dager etter konkurransen tok hun nye bilder.

29-åringen ble overrasket da hun fikk se hvor mye kroppen hadde forandret seg på den korte tiden.

– Jeg tok bildet og tenkte «herregud, hvor ble det av den kroppen», sier Christine Kamphaug til TV 2.

Matglad

For å få konkurransekroppen, hadde Kamphaug gått på en streng diett i forkant av mesterskapet.

– Man spiser seg ned i løpet av noen måneder. Alt avhenger av hvor mye man har som skal vekk, forklarer Kamphaug.

Da konkurransen var over, var Kamphaug klar for å spise det hun selv hadde lyst på.

– Jeg tenkte at «med gang jeg går av den scenen, så skal jeg spise kake, burger og masse god mat jeg ikke har spist på flere måneder», fortsetter hun.

De siste bildene er derfor tatt etter dager med det hun beskriver som fråtsing av blant annet burgere og bensinstasjonboller.

– Det folk kjenner meg på, er at jeg er veldig glad i mat, sier hun.

FØR: Dette bildet viser kroppen til Kamphaug under konkurransen. Foto: Privat
FØR: Dette bildet viser kroppen til Kamphaug under konkurransen. Foto: Privat

– Ingen har denne kroppen hele året

Kamphaug har delt bildene på sin egen blogg, og sier hun ønsker å vise at bikinifitness slettes ikke er så glamorøst.

– «Herregud, du har drømmekroppen», hørte jeg da jeg nærmet meg konkurransen. Det er skummelt, for den kroppen har du ikke i mer enn en uke. Det er ikke en sunn form å ha, sier Kamphaug.

Kamphaug forteller at hun har mange unge følgere, både i sosiale medier og på bloggen. Hun ønsker derfor å vise at hennes kropp ikke er så forskjellig fra alle andres.

– Det er vanskelig for folk å sammenligne seg med fitnessmennesker, som om vi er noen utenomjordiske vesener som ikke liker sjokolade. Men jeg er ikke det, fortsetter hun.

– Jeg ville bare vise hva en ekte kropp er. Det er ingen som har en slik kropp hele året, fastslår Kamphaug og sikter til konkurransekroppen.

ETTER: Christine Kamphaug tok disse bildene fire dager etter konkurransen. Foto: Privat
ETTER: Christine Kamphaug tok disse bildene fire dager etter konkurransen. Foto: Privat

– Biologisk driv

Saken ble først omtalt av Romerikes Blad. Ernæringsfysiolog og stipendiat ved Norges idrettshøgskole, Therese Fostervold Mathisen, forklarer at kroppen har vanskelig for å tåle økt matinntak etter en konkurranse.

– Når man stiller i fitness, så presser man kroppen unaturlig mye, med lavt energiinntak og relativt høyt forbruk, noe som gjør at kroppen er i en tilnærmet sultsituasjon. Endringer som skjer i væske, salt og energistatus, samt hormonendringene dette medfører, gjør at kroppen har vanskelig for å tåle økt matinntak dersom dette skjer ved en rask økning, sier hun til avisen.

Ifølge ernæringsfysiologen kan det være en fordel å spise seg gradvis opp igjen etter konkurransen, hvis man klarer.

– Det vil være smart for å unngå uønskede fysiske helseeffekter. Men en ting er å vite det og si det, en annen ting er å klare å gjøre det. Man unner seg jo gjerne litt mat og snacks etter fitnesskonkurranse, og i en slik utsultet situasjon er det vanskelig å stå imot suget etter mer mat, noe som gjør at mange ender opp med å fråtse. Jeg vil ikke påstå at dette er en menneskelig svakhet, men rett og slett ren biologisk driv kroppen har for energi etter en periode med sult. Den vil kjennes både psykisk og fysisk, og du skal være temmelig sterk for å klare å styre denne, sier Mathisen til Romerikes Blad.