GODT VALG: Denne gjengen loser deg trygt gjennom valgkampen og Stortingsvalget.
GODT VALG: Denne gjengen loser deg trygt gjennom valgkampen og Stortingsvalget. Foto: TV 2

Slik blir valget på TV 2

Aldri før har TV 2 Nyhetene sendt flere timer valgstoff i forkant av et Stortingsvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 starter valgdekningen for alvor allerede under Arendalsuka – en større satsning en noensinne fra den politiske uken på Sørlandet.

I TV 2s valgstudio utenfor Trefoldighetskirken i Arendal møtes partiledere og andre toppolitikere til flere direktesendte debatter og dueller.

Norges neste statsminister heter Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre, og mandag møtes de til en uhyre spennende statsministerduell på TV 2, klokken 18.45. Duellen ledes av Arill Riise.

– Jeg vet at denne duellen betyr mye for begge. Det er viktig å få en best mulig start på valgkampen. Her har de sjansen og de må gripe den. Dette blir et drama, spår programleder Arill Riise som gleder seg stort til å lede duellen fra Arendal.

På TV 2 sendes det også en spesialutgave av «Underhuset» direkte fra Arendal torsdag kl. 19, med programleder Yama Wolasmal.

– TV 2 har aldri satset så mye på Arendalsuka som i år, så dette er vår åpning av valgkampen. Nyhetene har heller aldri produsert så mange timer valgstoff som vi vil gjøre ved dette stortingsvalget. Nyhetskanalens erfarne apparat, sørger for at de som aldri kan få for mye valgstoff kan følge oss fra morgen til kveld. De som kan få nok, får høydepunktene i passe doser, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Valgstudio TV 2 fortsetter suksessen med Valgstudio. I «prime time» de siste tre ukene før valget sendes Valgstudio rett etter 21-Nyhetene mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag klokken 21.20, med oppstart søndag 20. august.

– TV 2 er så heldige at vi har et beryktet tallknuserteam, og det er viktig for oss å gi gode analyser og treffsikre prognoser. Vi skal utfordre partilederne i debatter og utspørringer, men ikke minst jakte de politiske sakene som betyr mest for folk flest. Snart 400 000 nordmenn har så langt tatt partitesten på tv2.no, så at folk er opptatt av valget - er det liten tvil om, sier Solbrække.

Valgstudio kommer til å gå i kjernen på de viktigste valgkampsakene med gode debatter, ferske meningsmålingene fra TV 2 sitt nyhetsstudio i Oslo. Programmet ledes av Siri Kleiven Strøm og Arill Riise og med kommentator Aslak Eriksrud som fast gjest i studio.

– Ingen kan ta seieren for gitt. Innspurten til valgdagen kommer til å bli spennende. Og da handler det ikke bare om hvem som får bli vår neste statsminister, men òg om småpartiene som kjemper nå for å komme seg over sperregrensen, sier programleder Siri Kleiven Strøm.

Årets partilederdebatt sendes fra TV 2 sitt studio på Karl Johan torsdag 7. september, klokken 21.40. Debatten ledes av Arill Riise.

I et nytt konsept setter TV 2 partilederne bak rattet for å gi velgerne svar på hvem som burde styre Norge i programmet «Bak rattet». De to siste ukene før valget, skal politisk reporter Linn Wiik på biltur med partilederne for alle stortingspartiene. Og verken kommunikasjonsrådgivere eller andre får lov til å sitte på i bilen.

– Her får jeg partilederne helt på tomannshånd, noe man sjelden gjør. Når de i tillegg må tenke på giring og blinklys og trafikk, håper jeg på å få litt andre svar enn man vanligvis får i et vanlig intervju. Valget handler om politikk. Men det handler også om menneskene som vil at vi skal gi dem tillit til å representere oss. Jeg mener nesten alle sider ved en partileder er relevant når man skal bestemme seg for hvem man skal stemme på. Dette skal gi folk noe annet, sier Linn Wiik.

Det er partilederne selv som skal kjøre bilen, fordi det er de som ber om tillit til å styre landet. TV 2 håper også å nå første- og andregangsvelgere.

I Partilederutspørring på TV 2 Nyhetskanalen stiller programleder Yvonne Fondenes alle partilederne til veggs.

– Politikere som ikke svarer på det du spør om, gir deg innøvde fraser eller forsøker å vri seg unna irriterer meg. Velgerne fortjener tydelig svar. De fortjener å vite hva politikerne vil gjøre med makten de ber om. Det skal jeg forsøke å gjøre noe med, sier Fondenes.

I tillegg inviterer Øyvind Brigg politikere til debatt i studio i Oslo, og det inviteres til politisk nachspiel direkte fra utestedet Rodin’s i Oslo sentrum i programmet «Valgstudio nachspiel». Begge programmene sendes hver mandag til torsdag de siste to ukene før valget.

TV 2 kroner den omfattende valgdekningen med direktesendt Valgnatt på TV 2 fra klokken 20 der vi er tilstede på alle vakene og med eksperter i studio.

Sendetider valg 2017:

Valgstudio: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 21.20 på TV 2. Oppstart søndag 20. august.

Partilederutspørring: Mandag - torsdag kl. 16.00 på TV 2 Nyhetskanalen. Oppstart søndag 27. august.

Valgdebatten: Mandag - torsdag kl. 18.00 på TV 2 Nyhetskanalen. Oppstart mandag 28. august.

Valgstudio nachspiel: Mandag - torsdag kl. 22.00 på TV 2 Nyhetskanalen. Oppstart mandag 28. august.

Underhuset: Valgspesial-sendinger som ledes av Yama Wolasmal og med Jon Hustad fast i studio. Skal sendes fra Arendalsuka, og fredager før valget kl. 18.00 på TV 2 Nyhetskanalen.

Partilederdebatt: Torsdag 7. september kl. 21.40 på TV 2.

Valgnatt: Mandag 11. september fra kl. 20.00 på TV 2.