– To kamper, 15 minutter og en straffebom ... og de tar allerede livet av meg

Álvaro Morata har allerede fått kjenne på presset i England. Nå vil stjernesigneringen rettferdiggjøre den høye overgangssumen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea-Burnley på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 16.00!

Forventningene er høye til at Álvaro Morata (24) skal slå ut i full blomst og bli Chelseas nye storscorer etter rekordovergangen fra Real Madrid. Spissen kan komme til å koste Chelsea totalt 730 millioner kroner, og prislappen tynger naturligvis.

– Tar allerede livet av meg
– Jeg må innrømme at det er en veldig høy pris, men jeg har personligheten til å spille rolig og gå min egen vei, sier Morata i et intervju med spanske Marca.

– Det er prisen man må betale for en så stor overgang. Det er noe som motiverer meg og fører til at jeg jobber hardere hver dag. Jeg vet at dobbelt så mange folk følger med på meg.

Mange fulgte nok Moratas første offisielle minutter i Community Shield mot Arsenal med argusøyne. I kvarteret spanjolen fikk som innbytter, maktet han ikke å sette noe særlig preg på kampen. Det gikk ikke noe bedre i straffesparkkonkurransen der Morata satte sitt forsøk utenfor målet i det som til slutt ble et tap for Chelsea. Ikke overraskende var det Moratas navn som preget avisene etter kampen.

– Jeg hadde bare to kamper i sesongoppkjøringen, spilte 15 minutter og bommet på en straffe ... og de tar allerede livet av meg, så jeg vet hva som venter, sier Morata.

Skoene etter Diego Costa, som høyst trolig har spilt sin siste Chelsea-kamp, er store å fylle for Morata. Den brasiliansk-fødte spanjolen scoret 52 mål på tre sesonger og var en viktig faktor i blåtrøyenes to Premier League-titler. Et tungt og stort ansvar hviler allerede på Moratas skuldre.

– Jeg ønsker å score mer enn 20 mål. Det er jobben min, men det er ikke en besettelse for å meg foran det å vinne titler for laget. Jeg scoret for eksempel ikke mer enn 20 mål da jeg var i Juventus, men jeg vant alt av titler, utenom Mesterligaen. Jeg har scoret 15 eller 16 mål og vunnet titler. Andre spisser har scoret 35 mål og ikke vunnet noe, sier Morata.

Conte+Morata=Sant
Mange omtaler Morata som den perfekte spissen for Antonio Conte og hans måte å spille på. Thierry Henry er blant dem som tror at Morata kommer til å gjøre akkurat den jobben Conte krever og ønsker. Det er kanskje derfor den italienske suksessmanageren er så fengslet av Morata.

I 2014 ble Morata hentet til Juventus av Conte, men duoen fikk aldri muligheten til å jobbe sammen. Conte forlot Torino-klubben samme sommer for å ta over det italienske landslaget, men et samarbeid var dømt til å skje. Allerede forrige sommer forsøkte Conte å hente Morata til Chelsea, men Real Madrid benyttet seg av tilbakekjøpsklausulen og hentet ham tilbake til den spanske hovedstaden. Først i år ble overgangen til Chelsea en realitet.

– Jeg visste at Conte elsket meg. Jeg snakket med ham mange ganger. Jeg følte på en måte at jeg stod i gjeld til ham fordi jeg signert for Juventus og han måtte dra, sier Morata.

– Til å begynne med skjønte jeg ikke at jeg var så interessert i å signere. Men da jeg fant ut av deres interesse, nølte jeg ikke. Det var mitt foretrukne valg.

Et valg Conte er glad for at spissen tok.

– Álvaro er en virkelig god spiller. Han er fremdeles ung, selv om han har mye erfaring. Han trenger å spille fast. Han er en spiller jeg stoler mye på. Jeg tror han et stort potensial i Chelsea – både for nåtiden og fremtiden. Om han kommer til å starte i helgen? Han jobber veldig bra og begynner å forstå vår fotballfilosofi, uttalte Conte til Sky Sports denne uken.

Det er fremdeles usikkert om Conte velger å kaste Morata til ulvene fra start i serieåpningen mot Burnley eller gir ham bedre tid til å tilpasse seg og derfor velger Michy Batshuayi i startelleveren. Uansett vil Morata bli viktig for Conte for å unngå en sesong tilsvarende den José Mourinho fikk etter å ha vunnet Premier League-tittelen.

– Jeg tror ikke jeg trenger å tilpasse meg Premier League, men til min nye trener. Jeg må forstå Conte godt. Han spør meg det motsatte av det mine tidligere trenere har spurt meg om. Jeg kommer til å spille i ulike posisjoner med ulike kampplaner. Den forandringen har jeg allerede forstått. Derfra er alt enklere, sier Morata.