SOMMERJOBB: Marie Skuland ble drept på jobb på Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret.
SOMMERJOBB: Marie Skuland ble drept på jobb på Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret. Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix

Marie (17) ble stukket ned uten forvarsel

Ifølge politiet ser det ut til at kvinnene som ble knivstukket på Sørlandssenteret 26. juli, var helt tilfeldige ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 år gamle Marie Skuland ble drept av ett knivstikk. Hun hadde sommerjobb på Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret da ei 15 år gammel jente gikk til angrep.

Ifølge politiet var det ikke noe dramatisk som skjedde i forkant av knivstikkingen.

– Vi oppfatter at det gikk relativt rolig for seg i forkant. Det var ikke noe dramatikk, og så skjer handlingen, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille til TV 2 fredag.

På bedringens vei

15-åringens andre offer, en 23 år gammel kvinne, befant seg i en helt annen del av Obs-butikken. Politiet opererer med to ulike åsteder, selv om det var i samme butikk.

Den 23 år gamle kvinnen ble alvorlig skadd, men er nå på bedringens vei og er utskrevet fra sykehus, opplyser politiet.

Etter den andre knivstikkingen løp den drapssiktede jenta gjennom store deler av Sørlandssenteret. På utsiden ble hun pågrepet. 15-åringen sitter nå i ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsel Bergen.

Tilfeldige ofre

Den siktede jenta stakk av fra en barnevernsinstitusjon før hun dro til Sørlandssenteret og knivstakk kvinnene. Cecilie Pedersen Hille sier politiet har god kontroll på hvordan jenta tok seg til senteret, men vil ikke gå inn på det av hensyn til etterforskningen.

Politiet vil heller ikke opplyse noe mer om kniven som ble brukt i angrepet.

Etterforskningen har ikke avdekket noen relasjon mellom den siktede jenta og de som ble knivstukket.

– De har ingen tilknytning til siktede og fremstår som to helt tilfeldige ofre som var på feil sted til feil tid, sier Hille.

Leter etter motivet

15-åringen har flere ganger tidligere vært i kontakt med barnevern, psykisk helsevern og politiet. I februar publiserte jenta et leserinnlegg der hun skrev at hun var en stor fare for seg selv.

Torsdag skrev Fædrelandsvennen at politiet måtte ta hånd om jenta bare seks dager før knivstikkingen. Jenta henvendte seg til to joggere før hun truet med å hoppe ut i en elv.

Etterforskningen av saken fortsetter for fullt.

– Hovedfokuset nå er rett og slett motiv og bakgrunn for handlingen, sier Cecilie Pedersen Hille.