FINALEKLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 m kvalifisering.
FINALEKLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 m kvalifisering. Foto: Junge, Heiko

Grøvdal og Hynne tok seg videre i VM

Karoline Bjerkeli Grøvdal (27) og Hedda Hynne (27) avanserte på henholdsvis 5000 meter og 800 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer seks i sitt forsøksheat med tiden 15.00 på 5000 meter. Det holdt til finaleplass på tid, som var hennes beste denne sesongen.

– Nå føles det veldig bra. Jeg var ikke sikker da jeg kom i mål, for jeg visste de løp fort i det første heatet. Jeg var litt desorientert, så jeg fikk ikke med meg at det kom så mange, så det var bra jeg gikk videre, sier Grøvdal til TV 2.

Molly Huddle lå lenge alene i tet, men amerikaneren ble tatt igjen mot slutten, av blant andre Grøvdal. Hun lå langt fremme med én runde igjen, men så ut til å stivne.

– Jeg var nok litt for offensiv i løpet, men jeg ville være safe på å gå videre og ikke drite meg ut. Planen var bare å løpe billigst mulig, men jeg følte meg lett; det letteste 15.00-løpet jeg har løpt. Jeg visste at det var verdt å følge med da amerikaneren gikk, så ikke flere ble med sier Grøvdal.

Likevel holder tiden til å sende henne greit videre til søndagens finale.

– Nå er det bare å nullstille og lade opp, sier 27-åringen fra Isdalen.

Hedda Hynne tok seg videre til semifinalen på 800 meter med andreplass og 2.02 i forsøksheatet. Fredag venter semifinale.

– Jeg følte jeg hadde god kontroll. Jeg kjente det ikke gikk kjempefort, så jeg prøvde bare å ha kontroll, sier VM-debutanten til NRK.