Jensen forbannet etter at seieren glapp i hjemfylket

– Faen heller, så nært, sier August Jensen (25) etter andreplass på åpningsdagen av Arctic Race til Narvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dylan Teuns fra BMC vant den 156,5 kilometer lange etappen fra Andørja til Narvik. August Jensen fra Team Coop og Bodø spurtet inn til andreplass, men var ikke fornøyd med at seieren glapp.

– Aaah, det er så irriterende at jeg ikke klarte å gjøre det riktige. En andreplass er bra i dette sirkuset, men faen heller, så nært, sier Jensen til TV 2 etter målgang.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Det var knyttet spenning til om Alexander Kristoff ville henge med opp den siste bakken, men den ferske europamesteren bet seg fast, men hang ikke med da det ble kjørt hardt inn mot mål. Inn mot mål stakk Teuns alene inn til seier.

– Det er litt overraskende, men visste at det ikke ville bli en stor gruppe med spurtere til mål, for jeg var her i 2015 på siste etappe og min lagkamerat vant, sier belgiske Teuns.

– Stolte for mye på Kristoff
Like bak en jublende Teuns, slo en forbannet August Jensen i styret.

– Jeg stolte litt for mye på Alexander Kristoff, jeg hadde hjulet hans. Jeg så Tuens kom forbi, men jeg avventet, og da ble det for langt opp. Det var veldig dumt, sier August Jensen til TV 2.

– Jeg tok rett og slett en feil avgjørelse. Jeg skulle fulgt Teuns, for jeg hadde beina til det og var i god form, fortsetter bodøværingen.

Den vurderingen er TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad enig i.

– Du må ikke gjøre det på en avslutning du ikke vet om Alexander vil være med inn i finalen. Det er en gal fordeling av kreftene, mener Kaggestad.

– Det er mye fighting og skuldre, men jeg føler at jeg har kontroll. Jeg vet akkurat hvilket øyeblikk jeg gjør feil og det irriterer meg veldig, sier Jensen.

Hushovd: – Fortjener å bli proff
Tidligere verdensmester Thor Hushovd var imponert over hva han fikk se.

– Han har et enormt potensial, og han fortjener å bli proff på et sterkt lag. Det er ikke uten grunn at jeg spådde ham som en outsider til å vinne sammenlagt, for han er der hele tiden og har tatt gode valg gjennom hele karrieren. En spennende rytter, sier han til TV 2 i Narvik.

Hushovd mener August Jensen hadde uflaks på den første etappen.

– Jeg så at han satt bra plassert hele veien. Han har nese for å være der, men det var bare stang ut at Dylans Teuns akkurat klarte å ta den. Snakk om å være nær seier på hjemmebane og ta den blå ledertrøyen, sier han.

Øivind Lukkedal (Team Coop) markerte seg med å sitte i tremannsbruddet med Daniel Diaz (Delko) og Bernhard Eisel (Team Dimension Data), men hovedfeltet med Katusha-laget i front hadde kontroll på utbryterne.

Andrea Pasqualon (Wanty) ble nummer tre på den første Arctic-etappen. Olivier Pardini (Verandas Willems) tok fjerdeplass, før Joker Icopal-rytterne Carl Fredrik Hagen og Carl Fredrik Hagen fulgte. Kristoff ble nummer sju.

Andre etappe fra Sjøvegan til Bardufoss på 184,5 kilometer ser du på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 14.00 fredag.