Northug roser Warholm: – Han har gjort alt riktig

Petter Northug sier til TV 2 at han felte noen tårer etter Karsten Warholms gull-løp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervju øverst!

Karsten Warholms VM-gull på 400 meter hekk høster velfortjente lovord.

Også i langrennsleiren ble prestasjonen i London fulgt med argusøyne. Petter Northug sier han felte noen tårer. 31-åringen, som har en hel haug gullmedaljer selv, er imponert over den ti år yngre idrettskollegaen.

– Det han har vist gjennom hele mesterskapet er imponerende. Han stod imot presset i finalen og leverte et fantastisk løp. Man satt og bet seg selv de siste 120 meterne fordi man forventet at de skulle komme bakfra, men han holdt ut, sier Northug, som er på plass i Trysil i anledning rulleskisprinten.

Tror på gullalder

– Hva imponerer deg mest, dette er jo en såkalt verdensidrett?

– Det ble snakket om at det var noen år siden noen hadde vunnet gull for Norge i friidrett på en slik distanse. Det er spesielt, sett med norske øyne. Rodals klipp begynner å bli gamle, selv om de er imponerende. Man må se dem på youtube. Nå fikk vi et nytt et gjennom Karsten.

– Det tror jeg Friidretts-Norge trengte nå. De har utøvere som på vei opp og en som bryter igjennom nå. Dette kan være en ny gullalder for friidretten. Vi får håpe de fortsetter å jobbe bra. Nå viser Karsten at dette er mulig. Da blir det spennende i fremtiden, slår Northug fast.

Skikollega Johannes Høsflot Klæbo er også imponert.

– Måten han gjør det på imponerer meg. Du ser han er sliten, men lysten og viljen til å komme først i mål er så stor. Det er rått å se på, sier han.

– Gjort alt riktig

Petter Northug vet en del om å slå gjennom i ung alder, men tror ikke han har mange råd å gi til Warholm.

– Han virker avslappet og er fokusert når han skrur på bryteren ved start. Det er det absolutt viktigste. Det ser ut som han nyter tilværelsen etterpå. Han tar ting avslappet. Det er viktig. Han har gjort alt riktig så langt, analyserer Petter Northug og legget til:

– Nå må han finne motivasjonen og lysten til å vinne mer, så kan dette bli en fantastisk karriere.