VIL TIL NOU CAMP: Ousmane Dembélé, her på trening tidligere denne uken, møtte ikke opp på torsdagens økt.
VIL TIL NOU CAMP: Ousmane Dembélé, her på trening tidligere denne uken, møtte ikke opp på torsdagens økt. Foto: Patrik Stollarz

Ønsket Neymar-erstatter møtte ikke opp på trening

Ousmane Dembélé (20) forsøker å presse frem en overgang til Barcelona, mens Liverpool nekter katalanerne å få kloen i Philippe Coutinho (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona har drøyt to milliarder kroner å handle nye spillere for etter at Neymar kjøpte seg ut av kontrakten og ble Paris Saint-Germain-spiller forrige uke.

Med tre uker igjen av overgangsvinduet er det ventet at mye vil skje hos katalanske storklubben før vinduet stenger. Både Liverpools Philippe Coutinho og Ousmane Dembélé hos Dortmund er på ønskelisten.

Dortmund krever nesten hele 1,2 milliarder kroner for sin franske kantspiller, skriver L'Équipe. En delegasjon fra Barcelona skal være i Tyskland for å forhandle frem en avtale, men klubbene har så langt ikke kommet til enighet. Dembélé skal allerede være enig med Barcelona om en personlig avtale.

Fikk ikke tak i Dembélé
Nå kan det virke som om Dembélé gjør sitt for å presse frem en overgang, for den tidligere Rennes-vingen ikke møtte opp på torsdagens trening.

– Ousmane Dembélé møtte ikke opp på trening i dag, og vi vet ikke hvorfor. Vi prøvde å få tak i ham, men han svarte ikke. Vi vet ikke hvor han er, sier Dortmund-trener Peter Bosz.

Den tyske storklubben har torsdag ettermiddag sendt ut en pressemelding på at Dembélé er suspendert fra trening og kamp ut uken.

Dortmund har avslått et bud på Dembélé, bekrefter Bundesliga-klubben, som skriver at budet ikke står i stil med ungguttens verdi og markedet. The Guardian melder at budet var på 980 millioner kroner.

Ifølge blant andre BBC og Liverpool Echo avviste Liverpool onsdag et bud på 990 millioner kroner på Philippe Coutinho. Det var Barcelonas andre bud på brasilianeren, og de skal ha trodd på gjennombrudd i jakten med budet på nesten én milliard kroner.

Liverpool har imidlertid gikk beskjed om at Barcelona kaster bort tiden sin ved å følge opp interessen for Coutinho, som etter alt å dømme er ute til lørdagens TV 2-sendte Premier League-åpning mot Watford med en ryggskade, skriver Liverpool Echo.

– Liverpool er ikke en klubb som må selge spillere, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til tyske Sky.

Sky Sports-ekspert og Liverpool-legenden Jamie Carragher uttalte at han tror Coutinho ønsker seg en overgang til Barcelona. Så langt skal brasilianeren ha sittet stille i båten sammenlignet med Ousmane Dembélé.

– Jeg tror ikke Liverpool kommer til å selge, men Coutinho vil til Barcelona, sa han på Sky Sports.

– En kniv i ryggen på Klopp
TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker mener at Liverpool må gjøre alt de kan for å beholde Coutinho.

– Å selge Coutinho til Barcelona nå, det er en fallitterklæring. Det er en kniv i ryggen på Klopp, det kan ikke skje!

Alsaker kommenterte Liverpools tittelsjanser i studio i forbindelse med TV 2s nedtelling av de siste 100 timene før Premier League-start.

– De solgte Luis Suárez med en gang han begynte å score mål, de solgte Raheem Sterling da han rørte på seg. Hvis Liverpool skal selge sine beste offensive spillere hver eneste sommer, så kan de aldri bygge noe stort. De er nødt til å gi Coutinho et løfte om at han i verste fall kan få forlate klubben neste sesong. Men de kan ikke selge ham! sa Alsaker tidligere denne uken.