RYSTET FRANKRIKE: To gode venner ble forrige torsdag funnet døde i denne franske landsbyen, Authon-du-Perche. Dødsfallene har fått enorm oppmerksomhet i fransk presse.
RYSTET FRANKRIKE: To gode venner ble forrige torsdag funnet døde i denne franske landsbyen, Authon-du-Perche. Dødsfallene har fått enorm oppmerksomhet i fransk presse. Foto: Wikimedia Commons

Kamerater døde brått under en middag – nå er mysteriet løst

Dødsmysteriet i den lille landsbyen har rystet Frankrike. Nå offentliggjør myndighetene hva som tok livet av Olivier Boudin (38) og Lucien Perot (69) mens de spiste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to gode vennene Olivier Boudin (38) og Lucien Perot (69) ble forrige torsdag funnet døde i den franske landsbyen Authon-du-Perche.

Begge ble funnet i bakgården til Perot, hvor de to skulle nyte et bedre måltid.

Boudin ble funnet liggende på bakken, mens Perot ble funnet sittende på en stol med et vinglass og en halvspist middag foran seg.

BBC skriver at det ikke var tegn til at mennene ble utsatt for noe kriminelt, og dødsfallene har fått bred omtale i fransk presse.

Det er blitt spekulert i om de to ble drept av mafiaen, eller at boksen med bønnene de spiste var forgiftet.

Det skulle vise seg at dødsårsakene var noe helt annet.

Trodde de sov ut rusen

Det var en nabo som varslet politiet om dødsfallene.

Kvinnen, som ikke er blitt navngitt, sier til L’Echo Républicain at hun først trodde at de to sov ut rusen etter en fuktig kveld.

– Først tenkte jeg for meg selv at de må ha vært ganske fulle som fortsatt sov. Deretter så jeg Lucien fortsatt sitte ved bordet litt senere. Jeg tenkte at de måtte ha vært en ekstremt fuktig kveld, sier hun.

Rundt middagstider oppdaget kvinnen at de to ikke hadde beveget seg av flekken, og ropte mot dem. Det var da hun innså at de begge var døde.

– Det så ut som om tiden plutselig hadde stanset, uttalte byens borgermester Patrice Leriget til den oppmøtte pressen etter de mystiske dødsfallene.

Myndighetene har undersøkt maten Boudin og Perot spiste, men både bønnene, kjøttet, osten og vinen de hadde tyllet i seg ble frikjent.

Tygget ikke kjøttet

Etter å ha obdusert begge mennene, offentliggjorde myndighetene onsdag dødsårsakene.

Lucien Perot ble kvalt etter å ha satt en kjøttbit på 44 gram i halsen. Perot manglet flere tenner, og kjøttbiten skal derfor ikke ha blitt ordentlig tygget.

69-åringen skal ha hatt en promille på hele 2,4 da han ble kvalt.

Olivier Boudin, som hadde en medfødt hjertefeil, døde av et hjerteinfarkt. Trolig fikk han infarktet da han så kameraten dø.

– De hadde ikke fiender og levde enkle liv. De var definitivt ikke den type folk som ble plaget av mafiaen, sier en ikke navngitt nabo til Le Parisien.