Karsten Warholm fikk gratulasjonsbrev fra kongen

Gratulasjonene har strømmet inn til nordmannen etter VM-bragden. Nå har også kongen sendt brev for å hylle 21-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Warholm kommentere brevet i videovinduet øverst!

Warholms VM-gull er blitt omtalt som en av de største norske idrettsbragdene gjennom tidene.

21-åringen fra Ulsteinsvik er den første norske mannlige utøveren som tar VM-gull i en løpsøvelse, og det har selvfølgelig Hans Majestet Kongen også fått med seg.

Nå hyller han den nybakte verdensmesteren i et brev sendt fra Kongehuset.

– Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner med et fantastisk løp på 400 meter hekk som resulterte i gullmedalje og verdensmester-tittel under VM i friidrett i London!

Brevet er sendt fra Det Kongelige Hoff og underskrevet «Harald R», kongen selv.

Hovedpersonen selv kommenterte brevet i sitt første intervju dagen etter gulltriumfen.

– Det er gøy da! Blir det middag også eller?

Warholm innrømmet til TV 2 at det hadde blitt lite søvn etter gårsdagens maktdemonstrasjon.

– For meg er dette egentlig samme dag, for jeg har ikke sovet så mye. Det er en kul følelse.

– Har det gått opp for deg ennå?

Toppidrettssjef Håvard Tjørhom.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Toppidrettssjef Håvard Tjørhom. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

– Jeg vet ikke, det er veldig stort, men likevel er det sånt man må regne med når man springer fort! Dette er et resultat av hardt arbeid, det er ikke tilfeldig, det er viktig å få frem, sier Warholm til TV 2.

– Hva er planen fremover nå?

– Jeg gleder meg skikkelig til medaljeseremonien, det er da man får det endelige beviset, og jeg synes det er kult at Leif (treneren) også får en medalje, det har han fortjent. Videre etter dette her så er det jo mer som skjer i sesongen, så vi får i hvert fall prøve å være profesjonell!

– De andre utøverne hadde gåsehud

Den norske friidrettssjefen, Håvard Tjørhom, var naturlig nok i strålende humør i møte med TV 2 morgenen etter den store dagen. På dette tidspunktet var hovedpersonen selv fortsatt på hotellet.

– Vi er litt usikker på hvor mye søvn det ble på Karsten. Han gikk opp på hotellrommet, men det er nok litt vanskelig å få sove etter en slik kveld som i går, sier Tjørhom til TV 2.

Han forteller at gullet ble feiret av alle utøverne, ikke bare teamet rundt Warholm.

– Det er klart at det er utrolig stort. Det var kjempegøy for hele teamet. Jeg snakket med noen av de andre utøverne på frokosten, og de satt med gåsehud hele gjengen og fulgte med. Det har inspirert utøverne, og det inspirerer teamet rundt. Fantastisk moro.

– Hvor viktig er dette for norsk friidrett?

– Det er veldig viktig for friidretten, men det er også veldig viktig for norsk idrett som sådan. At du har en sånn utøver som ham. Det ser man jo også på den mottagelsen som var. Vi har fått utrolig mye tilbakemeldinger fra Norge. Det betyr veldig mye og har vært utrolig gøy for troppen vår, sier friidrettssjefen.

– Løpsøvelsene er vanskeligst

TV 2s friidrettsekspert Johan Kaggestad er dypt imponert over prestasjonen til Warholm.

– Løpsøvelsene er de vanskeligste å vinne fordi der er det flest utøvere. Du må være usedvanlig god for å vinne en løpsøvelse i VM, det er stort. Vi må være klar over at gutten har vunnet det meste han har deltatt i siden han var en neve stor, takket være det fantastiske miljøet i lokalklubben sin.

– Man så det allerede i Rio at her var det noe stort på gang, Han har den roen og tryggheten i teamet rundt seg.

Kaggestad fremhever trener Leif Olav Alnes' rolle i VM-gullet.

– Han er en spesiell trener etter min mening. Han er kjempekreativ og utvikler utøvere ved hjelp av nye øvelser og vinklinger. Han er meget flink til å bygge et støtteapparat rundt utøveren. Jeg har møtt mange trenere i norsk idrett, men han er en av de mest inspirerende og kreative trenere der ute.