FLØYET TIL SYKEHUS: To personer ble skadd da de brukte maursyre til å behandle en tank torsdag. Foto: Cecilia Brurok/Hitra-Frøya
FLØYET TIL SYKEHUS: To personer ble skadd da de brukte maursyre til å behandle en tank torsdag. Foto: Cecilia Brurok/Hitra-Frøya

Én mann kritisk skadd etter syre-ulykke

En tank som eksploderte torsdag formiddag førte til at to arbeidere på Hitra i Sør-Trøndelag fikk maursyre på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn, en i 20-årene og en i 40-årene, ble fløyet til St. Olavs Hospital etter ulykken i Hestvika på Hitra.

– Vi fikk melding via AMK om at to personer tilknyttet et firma der ute har fått maursyre på seg etter at en tank eksploderte, sa operasjonsleder Bjørn Handegard til TV 2 tidligere torsdag.

Kritisk tilstand

Sea King og luftambulanse ble sendt til stedet. Det er ikke fare for øvrige eksplosjoner, melder politiet i Trøndelag.

– Jeg har ikke inngående informasjon om skadeomfanget, men den ene personen ble beskrevet som hardt skadd, sa operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Astrid Metlid til TV 2 i 16-tiden torsdag.

St. Olavs hospital melder på sine nettsider at mannen i 40-årene er innlagt på intensivavdelingen med meget alvorlige skader. Tilstanden beskrives som kritisk.

Ifølge Adressa ble mannen i 20-årene hardt skadd.

Tank ble behandlet med syre

Politiet meldte om hendelsen klokken 10.37. Torsdag formiddag var skadestedet avsperret, og politiet hadde kontroll på stedet.

– Kriminalteknikere er på stedet. Etter hvert blir det avhør med personer på stedet, sier Metlid.

Operasjonsleder Bjørn Handegard sa til NTB at det var slam på tanken, og at den ble behandlet med maursyre. Politiet vet foreløpig ikke vet hvor mye syre som har blitt brukt.

Maursyre brukes blant annet ved siloproduksjon i landbruket og i industri, og kan føre til etseskader om det kommer i kontakt med huden.