SYK?: Donald Trump blir karakterisert som senil av nordkoreanske myndigheter.
SYK?: Donald Trump blir karakterisert som senil av nordkoreanske myndigheter. Foto: AFP/Nicholas Kamm.

Nord-Korea: – Trump har mistet all forstand

Nord-Korea anklager Donald Trump for å ha mistet all forstand og påpeker at den amerikanske presidenten tilbringer tid på golfbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fornærmelsen kommer fra den nordkoreanske generalen Kim Rak-gyom og er å finne i samme uttalelse som der Nord-Korea igjen truer med å sende raketter mot den amerikanske stillehavsøya Guam.

Trump går nordkoreanske artillerisoldater «på nervene» ved å komme med uttalelser som viser at «han har mistet all forstand», heter det i uttalelsen som er viderebrakt av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA torsdag.

– Fornuftig dialog er umulig med en slik person som er helt uten forstand. Bare absolutt makt virker på ham, heter det i uttalelsen fra generalen.

I uttalelsen heter det også at Trump «er på golfbanen». Trump var på sitt eget golfsted i New Jersey da han tirsdag truet Nord-Korea med «ild og vrede» om Pyongyang ikke stopper å true USA.

– Nord-Korea bør ikke komme med flere trusler mot USA. De vil bli møtt med ild og vrede som verden aldri før har sett, sa Trump.

Forrige uke vedtok USA og resten av FNs sikkerhetsråd å skjerpe sanksjonene mot Nord-Korea ytterligere. De nye sanksjonene kom etter at Nord-Korea gjennomførte to vellykkede oppskytinger av interkontinentale raketter i juli.

Etter at de nye sanksjonene ble kjent, varslet Nord-Korea opprustning og truet med hevn mot USA.

Det er ikke første gang Nord-Korea kommer med personlige fornærmelser mot andre statsledere.

Regimet har kalt Trumps forgjenger Barack Obama for «ape» og Sør-Koreas tidligere president Park Geun-hye for «prostituert».

(©NTB/TV 2)