Showet seg til VM-semifinale etter sololøp

Botswanas sprintstjerne Isaac Makwala så alt annet enn syk ut da han fikk en ny sjanse til å ta seg til VM-semifinalen på 200 meter. Alene løp han seg videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Makwala fikk nylig påvist det svært smittsomme noroviruset som har herjet under London-VM. Han kunne dermed ikke stille på startstreken i mandagens kvalifisering på grunn av mageviruset.

Onsdag fikk botswaneren en ny sjanse. I et heat for seg selv hadde han ingen problemer og løp inn til 20,20. Han sikret semifinaleplassen med god margin. For å vise at han slett ikke er syk, kastet han seg ned på alle fire og tok flere raske armhevinger i London-regnet.

Makwala mente tirsdag at han var frisk nok til å løpe 400-meterfinalen, men 30-åringen fikk ikke lov av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) å delta. Han ble fysisk hindret av flere vakter da han ankom stadion for å løpe finalen.

Botswaneren ble ilagt karantenetid som gikk ut klokken 15 onsdag, og etter en medisinsk sjekk erklærte IAAF sprinteren frisk nok til å konkurrere. Derfor ble det gitt tillatelse til å la han få løpe kvalifisering på 200 meter alene i bane 7. Han måtte løpe på tiden 20,53 eller raskere for å kvalifisere seg.

(©NTB)