Nytt Mjøndalen-mareritt for Brann

– Jeg har liten tro på at det blir medalje med den formen Brann er i nå, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen - Brann 1-0

Brann har dårlige minner fra Mjøndalen. I 2014 rykket bergenserne ned fra Eliteserien, mens bruntrøyene gikk opp.

Onsdag møttes lagene på ny, men det ble en ny ydmykelse for Brann, som ble sendt ut av cupen med et 0-1-tap. Christian Gauseths strålende scoring i første omgang ble kampens eneste mål.

– Nå er det bare blytungt. Vi får bare riste det av oss, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

Brann hadde ballen mye, men det var Mjøndalen som skapte de største målsjansene og hadde flere muligheter til å øke ledelsen.

– Brann skuffet selvfølgelig enormt. Mjøndalen har vært langt unna sin beste form i sine siste kamper og har ikke vunnet på seks seriekamper, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, som tror høsten kan bli tyngre for Brann.

– Denne sesongen så ut til å kunne bli meget god for Brann, men akkurat nå ser den ut til å bli en solid nedtur sammenlignet med fjoråret. Ute av cupen, rett ut av Europaliga-kvalik og i den formen laget er i nå, har jeg liten tro på at det blir medalje i Eliteserien, sier Mathisen.

– Et lite friminutt
Fredrik Haugen burde utlignet i sluttminuttene på det som var Branns største sjanse i kampen, men Mjøndalen-målvakt Sousha Makani reddet strålende.

– Makani skal ha ros for den jobben han gjør i mål. Mjøndalen har hatt utrolig mye rart på keeperplassen de siste årene, men Makani viste hvor viktig det er med en solid og god keeper, mener Jesper Mathisen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var naturligvis svært godt fornøyd.

– Det var deilig. Vi har slitt lenge i serien og fikk et lite friminutt til å ha det moro i. Jeg synes vi forsvarte oss godt og vi holdt nullen for første gang på lenge. Vi kunne scoret flere og holdt Brann greit unna, sier han til NRK.

Rundlurte Branns forsvarssjef
Den første målsjansen fikk Mjøndalen da Amahl Pellegrino utnyttet Kristoffer Barmens feilpasning og spilte gjennom Ousseynou Boye, som skjøt via Brann-keeper Alex Horwath og til hjørnespark.

I det 35. spilleminutt sjokkerte Mjøndalen gjestene. Christian Gauseth snappet opp en retur fra Horwath innenfor 16-meteren. Med et fantastisk skuddfinte og vending i samme bevegelse, fintet han Brann-stopper Vito Wormgoor bort og sendte Mjøndalen i ledelsen.

– Scoringen til Gauseth er en meget god prestasjon. Han viser klokskap og teknikk når han drar seg fri og avslutningen kunne ikke vært plassert bedre, sier Jesper Mathisen.

Like før pause var Boye alene med Branns keeper og satte ballen i mål, men dommeren hadde allerede avvinket for offside. Dermed sto 1-0 til pause.

– Vi må ikke bli for feige. Vi må tørre å spille, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK før andre omgang.

Mjøndalen skapte målsjansene
Vegard Hansen fikk skape en ny kjempesjanse snaut to minutter inn i andre omgang. Alene med målvakt satte Jibril Bojang ballen i nettveggen. Fem minutter senere var han frempå igjen, men Harwath avverget.

Brann satte hjemmelaget under press og kom til flere skumle innlegg, men Mjøndalen slapp med skrekken. I det 64. spilleminutt fikk Bojang nok en mulighet alene med Harwath, men skuddet gikk like til side for mål.

Fem minutter før full tid fikk Fredrik Haugen en eventyrlig mulighet til å sikre ekstraomganger. Et langt oppspill ble headet inn til Haugen like foran mål. Midtbanespilleren fikk stokket beina og skutt, men Mjøndalen-keeper Sousha Makani vartet opp med en fantastisk redning.