GANG OG SYKKELSTI: Langs denne strekningen ved Trondheimsveien mellom Grorud og Stovner i Oslo ble Jonatan skjelt ut av en syklist.
GANG OG SYKKELSTI: Langs denne strekningen ved Trondheimsveien mellom Grorud og Stovner i Oslo ble Jonatan skjelt ut av en syklist. Foto: Google Street View / Privat

Trines syke sønn (12) ble skjelt ut til tårer av syklist: – Helt vanvittig

Jonatan (12) ble kjeftet opp av en syklist da han øvde på å sykle til skolen. Morens Facebook-innlegg har vekket mange reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi skulle fra Ammerud til sommerskolen på Rommen hvor Jonatan skal begynne neste uke. Han syklet et stykke foran meg, da en kar kom mot i stor fart, forteller mor Trine til TV 2.

Jonatan har Tourettes syndrom, og var ute og øvde på å sykle til skolen. På grunn av sykdommen kan Jonatan sykle vinglete, og i dette tilfellet måtte syklisten trolig bremse helt opp for å unngå et sammentreff.

Det utløste ifølge moren et kraftig raseri hos syklisten.

– Så begynte han å vræle til Jonatan. Virkelig kjeftet på han. Da jeg nærmet meg hadde han forsvunnet, hevder moren, og fortsetter:

– Da jeg kom helt fram var Jonatan oppløst i tårer. I ettertid har jeg tenkt at jeg burde lagt meg på hjul, men jeg måtte jo også bli hos Jonatan.

Vil snakke med syklisten

Etter hendelsen la Trine ut et innlegg på Facebook, hvor hun beskrev hva som hadde skjedd. I skrivende stund har innlegget over 4500 delinger og 400 kommentarer.

– Jeg synes det han gjorde var helt vanvittig, og helt uakseptabelt. Det var ubehagelig og unødvendig, og nå tør ikke Jonatan å sykle strekningen alene lenger.

Moren sier syklisten ikke kunne vite at Jonatan har Tourettes syndrom, men synes uansett det var unødvendig å kjefte. I Facebook-innlegget skriver Trine at hun gjerne vil finne syklisten, så hun kan snakke med ham.

– Jeg vil forklare hva som ble konsekvensene av hans handling. Han ødela den gleden Jonatan hadde med å sykle.

– Trengs en debatt

Moren sier det ikke første gangen hun opplever uheldige episoder som involverer syklister. Hun påpeker at det er gang- og sykkesti langs Trondheimsveien, og mener de som sykler fort må ta hensyn.

– Jeg har snakket med flere som må gå den samme strekningen, som ofte opplever å bli kjeftet på og bedt om å flytte seg. Det er helt tydelig at det trengs en debatt.