Vilhjálmsson reddet Rosenborg mot Jerv

Jerv tok ledelsen mot et reservepreget Rosenborg, men de regjerende cupmesterne snudde kampen og tok seg videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jerv - Rosenborg 1-2

Rosenborg var storfavoritter før bortemøtet med Jerv i cupen, men måtte slite for å sikre seg 2-1 og avansement.

Se målene fra kampen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Ti minutter var spilt da Eirik Haugstad headet Jerv i ledelsen. Den varte i tjue minutter. Da utlignet Milan Jevtovic. Rosenborg var det beste laget og det var helt fortjent at Matthías Vilhjálmsson kunne heade inn 2-1 etter en times spill.

– En vakker heading, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

De siste ti minuttene satte Jerv et stort press på Rosenborg, og Glenn Andersen hadde en enorm sjanse til til å sikre ekstraomganger, men trønderne slapp med skrekken og er nærmere sin tredje strake cupseier.

– Rosenborg vant fortjent og kampbildet ble som forventet, for slike kamper i cupen er aldri enkle. Jerv scoret et tidlig mål som selvfølgelig gir troen på en at en cupbombe er mulig, men Rosenborg hadde god kontroll etter utligningen og frem til slutten på kampen, sier Mathisen, og fortsetter:

– Jeg vil tro at Kåre Ingebrigtsen er veldig fornøyd med måten kampen ble gjennomført på. De fikk spart flere av sine beste spillere, slapp ekstraomganger og er klare for toppoppgjøret mot Molde i helgen.

De fremmøtte på Levermyr ble snytt for Rosenborg-stjernen Nicklas Bendtner, som ikke var med i kamptroppen. I stedet startet tidligere Start-spiss Matthías Vilhjálmsson på topp i Grimstad. Heller ikke Mike Jensen eller Tore Reginiussen var med mot Obos-ligalaget fra Aust-Agder.

Etter ti minutter tok Jerv en svært overraskende ledelse mot Rosenborg. Kristoffer Tønnessens innlegg skulle klareres av Jørgen Skjelvik, men midtstopperen bommet på ballen og på bakerste stolpe kunne tidligere Stabæk-spiller Eirik Haugstad heade inn 1-0.

Ti minutter senere fikk Rosenborg en gavepakke av Jerv-målvakt Øyvind Knutsen. Han slo ballen rett ut i beina på Milan Jevtovic, som gikk til dødlinjen og slo inn til Vilhjálmsson. Fra kloss hold satte islendingen ballen i tverrliggeren og over.

Etter en drøy halvtime fikk Jevtocvic avslutte selv. Michael Ogungbaro mistet ballen på midtbanen og Martin Lundemo plukket opp og slo en perfekt stikker til Jevtovic, som med et fint medtak kom alene med Knutsen og satte inn 1-1.

Rosenborg presset Jerv i andre omgang, og det svenske stortalentet Jonathan Levi kom til en brukbar mulighet fra skrått hold. I det 60. spilleminutt kom Yann-Erik de Lanlay til innlegg fra sin venstresiden og serverte Vilhjálmsson foran mål. Bendtner-vikaren stanget inn 2-1-målet.

Et drøyt kvarter før full tid fikk Rosenborgs Fredrik Midtsjø en enorm mulighet alene med Øyvind Knutsen, men Jerv-keeperen vartet opp med en meget god redning. Mushaga Bakenga fikk en god sjanse noen minutter senere, men innbytteren skjøt en liten halvmeter utenfor Jerv-målet.

Jerv-kaptein Glenn Andersen burde utlignet til 2-2 med ti minutter igjen å spille. Høyreback Brice Wembangomo kom strålende på sin side og spilte inn til Andersen i god posisjon, men den tidligere Strømsgodset-spilleren ble satt under press av en forsvarsspiller og klarte ikke å sette inn utligningen.

Jev-presset fortsatte, men Rosenborg klarte å ri av stormen og vinne 2-1. Bakenga hadde en ball i mål på overtid da Knutsen ble med på et hjørnespark, men Rosenborg-spissen fikk målet annullert for offside.