Kjensli vraket til neste serierunde

Dommer Trygve Kjensli (45) skal ikke dømme i den 19. serierunden i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det fremkommer av dommeroppsettet til Norges Fotballforbund over helgens kamper som ble publisert onsdag.

Se situasjonene i Sportsnyhetene øverst!

Trygve Kjensli fikk kritikk etter å ha tildelt Aalesund to kontroversielle straffespark i 3-3-kampen mot Brann søndag. Særlig 1-2-målet til Aalesund, hvor Aron Elis Thrándarson gikk i bakken i en duell med Ruben Kristiansen, ble heftig diskutert.

– Vi er 14 dommere og det er åtte kamper, så det er vanlig at dommerne rulles ut annenhver helg eller at det blir to runder etter hverandre. Det er ingen spesiell grunn til at Trygve ikke er med nå, men han har hatt en tøff helg med kontroversielle avgjørelser. Da er det ikke alltid heldig å rulle rett ut i kamp, sier Terje Hauge, dommersjef i Fotballforbundet, til TV 2.

Hauge sier at er på vei hjem fra fjellet og ikke har vært med på evalueringen.

– Dommerne vurderes etter hver helg, og alltid pleier guttene å ha én kamp hver 14. dag eller to kamper på to uker. Det avhenger av internasjonal fotball og matching av våre dommere inn mot kamper i Europa. Derfor blir våre internasjonale dommere prioritert i denne fasen av sesongen, sier han.

– Men du sier at Kjensli har hatt en tøff helg med kontroversielle avgjørelser?

– Som sagt er vi 14 dommere og alle kan ikke rulles ut samtidig. Når du har vært oppi kontroversielle avgjørelser, kan det være godt å vente én helg. Det er kritikk mandag, tirsdag og onsdag og så blir det fokus i dagene inn mot neste runde også, sier dommersjefen, som svarer «alt tyder på det» på spørsmål om Kjensli dømmer 20. serierunde.

Terje Hauge mener kritikken etter kampen i Aalesund har gått for langt.

– Jeg har ikke lest alt som står i mediene. Dommerne våre må tåle kritikk og vi tåler kritikk som går på faget vårt, men dette grenser til mobbing og trakassering. Mange ledere mener kritikken av norsk fotball kanskje har gått for langt. Vi må tenke oss litt om før vi skyter løs fra hoften. Noen har gått for langt i dette tilfellet.

– Er det ofte at det går for langt?

– Det har vært okay denne sesongen. Når det gjelder akkurat saken med Trygve, så har flere medier gått for langt i vinkling av saker, bruk av kilder og innhenting av Twitter-meldinger. Det er på grensen til hva vi kan akseptere i den verdenen vi lever i og det vi prøver å få til, sier Hauge.

Trygve Kjensli har ikke svart på TV 2s henvendelser, men ønsker ikke å kommentere overfor VG.

– Jeg oppfatter der og da at han får en dytt i ryggen før han faller. Jeg ser i ettertid at det kan oppfattes teatralsk. Spilleren gjør det vanskelig for meg. Etter å ha sett bildene flere ganger fra flere forskjellige vinkler, kunne jeg unngått å blåse. Men kameraene har en annen vinkel enn det jeg har, sa Kjensli til Eurosport dagen etter kampen.

(©NTB/TV 2)