KAN BLI OL-ØVELSE: Kanskje dette blir et syn under de olympiske leker i fremtiden?
KAN BLI OL-ØVELSE: Kanskje dette blir et syn under de olympiske leker i fremtiden? Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal (Gamer.no)

Åpner for å gjøre dataspill til OL-øvelse

Dataspillere får kanskje muligheten til å kjempe om olympiske medaljer fra 2024. Lederen av Paris' søkerkomité liker tanken om å gjøre videospill til OL-gren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tony Estanguet sier han vil snakke med folk innen e-sporten og Den internasjonale olympiske komité (IOC) om mulighetene. Paris blir etter alle solemerker arrangør av sommer-OL om sju år.

E-sport har hatt en eksplosiv økning i popularitet de siste årene. Det finnes allerede en rekke turneringer for «gamere». Dataspill står på programmet under Asia-lekene i 2022.

Estanguet mener e-sport må ses på som en legitim sportsgren om OL skal holde seg relevant og være moderne for nye generasjoner.

– Vi må vurdere det. Vi kan ikke si at «dette er ikke noe for oss, det passer seg ikke i OL». De unge er interessert i e-sport. La oss se på det, la oss møte dem og se om vi kan finne en løsning, sier Estanguet til nyhetsbyrået AP.

Programmet for 2024-OL starter å ta form i 2019. Endelig avgjørelse om nye øvelser blir tatt av IOC etter Tokyo-lekene om tre år.

(©NTB)