Sánchez mister sesongstarten

Arsène Wenger bedyrer samtidig at Alexis Sánchez ikke er til salgs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Leicester fredag kl. 20.45 på TV 2 Sport Premium og Sumo!

Arsène Wenger bekrefter på en pressekonferanse onsdag at Alexis Sánchez, lagets største stjerne, går glipp av Premier League-åpningen mot Leicester.

Ikke til salgs
Chileneren pådro seg en strekk i magen under en treningsøkt før søndagens Community Shield-kamp mot Chelsea, og Wenger vurderer også Sánchez som svært usikker til neste helgs kamp mot Stoke.

– Han er fokusert. Når du får behandling, er det ikke enkelt. Men han er fokusert, sier Wenger ifølge Telegraph.

Se ekspertene vurdere Arsenal før sesongen i videovinduet øverst på siden!

Nyheten om at Sánchez kan være ute i et par uker kommer samtidig som det spekuleres i fremtiden til 28-åringen. Med ett år igjen av kontrakten er situasjonen krevende for Arsenal, selv om Wenger fremdeles bedyrer at man ikke er interessert i å kvitte seg med angriperen, som scoret 24 Premier League-mål forrige sesong og kun ble slått av Harry Kane og Romelu Lukaku på toppscorerlisten.

– Jeg kan ikke fortelle deg om det har kommet noen bud på Alexis. Vi er uansett ikke åpne for tilbud, sier Wenger.

PSG er blant klubbene som er blitt heftigst koblet til Sánchez de siste månedene, selv om britisk presse tirsdag hevdet at den franske giganten har dratt inn årene og avsluttet forsøkene på å hente ham til den franske hovedstaden.

– Det er lenge siden jeg snakket med Nasser Al-Khelaifi (PSG-eieren). Det har ikke vært noen kontakt fra PSG. De ser etter Mbappé, det er det jeg leser i avisene, sier Wenger.

Uttalelsene fra Wenger på onsdagens pressekonferanse får det til å virke som at det er en voksende trygghet på Emirates om at juvelen blir værende.

Mer skadeproblemer
Den franske 67-åringen kunne samtidig informere om at Aaron Ramsey, Per Mertesacker, Skhodran Mustafi og Mesut Özil alle er usikre til sesongens første kamp mot Leicester fredag kveld. Gabriel og Francis Coquelin mister kampen, mens Laurent Koscielny er suspendert.

Spekulasjonene rundt Alex Oxlade-Chamberlains fremtid har også vokst de siste ukene. Den anvendelige midtbanespilleren har i likhet med Sánchez og Mesut Özil ett år igjen av kontrakten og kobles til byrival Chelsea av flere britiske aviser.

– Oxlade-Chamberlain har hatt skadeproblemer, men forrige sesong var han mer stabil. Han er svært talentfull og fortsatt på vei oppover. Potensialet er der, og jeg har tro på at han blir en strålende spiller, sier Wenger.