Siste: Klokken 14.15 melder nyhetsbyrået AFP at fransk politi har pågrepet en person etter angrepet.

Ifølge BFM-TV ble mannen pågrepet etter en skuddveksling på en motorvei. Mannen skal være såret.

Det var i 08-tiden at en bil kjørte på en gruppe soldater i den franske hovedstaden , ifølge nyhetsbyrået AFP.

Seks soldater er skadd, to av dem alvorlig, men ikke livstruende.

Politiet søker nå etter kjøretøyet, en mørk BMW, og sjåføren, som flyktet fra stedet etter å ha kjørt inn i soldatene.

Hendelsen skjedde i Levallois-Perret-området utenfor sentrum av Paris. Soldatene ble påkjørt i en bakgate, like ved brakkene sine, som ble avstengt.

Se Nyhetskanalens direktesending øverst i saken!

Fordømmer angrepet

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly fordømmer det hun kaller et feigt bilangrep mot soldater. Påtalemyndigheten har åpnet terroretterforskning.

– Hendelsen, som politiet mener ble gjort med overlegg, påvirker ikke soldatenes innsats for å sikre det franske folk, sier Parly.

Hun omtaler hendelsen som «en feig handling».

Også ordføreren i forstaden Levallois-Perret, Patrick Balkany, mener dette var et angrep som ble utført med overlegg. Overfor fjernsynskanalen BFM kaller han angrepet «motbydelig».

KJØRTE INN I SOLDATER: Soldatene som ble påkjørt forlot brakkene sine like før en bil kjørte inn i dem.
KJØRTE INN I SOLDATER: Soldatene som ble påkjørt forlot brakkene sine like før en bil kjørte inn i dem. Foto: Thierry Chappe/AFP

Politijakt

Fransk påtalemyndighets antiterrorenhet har nå formelt åpnet etterforskning.

Politiet jakter på kjøretøyet og føreren, som stakk fra stedet etter påkjørselen. To polititjenestefolk opplyser at politiet sjekker opptak fra videokameraer i området nær rådhuset i Levallois for å identifisere kjøretøyet og spore opp sjåføren.

De to politikildene viser til øyenvitner som har fortalt at de så en mørk BMW med én person som sto og ventet inne i en blindvei nær en bygning som soldatene pleier å bruke. Den ene av tjenestefolkene sier angriperen slo til idet en gruppe soldater kom ut fra bygningen og var på vei til kjøretøyene sine i forbindelse med vaktbytte.

Akselererte raskt

Ordfører Patrick Balkany oppgir samme hendelsesforløp:

– Bilen akselererte svært raskt da soldatene kom ut av bygningen, sier Balkany.

Soldatene tilhører sikkerhetsstyrken Sentinelle som ble opprettet etter IS-angrepene i Paris i 2015 da 130 personer ble drept.

– På dette tidspunktet ser vi på hendelsen som en ulykke og en etterforskning er iverksatt, sier en politikilde til Le Figaro.

Fraktet til sykehus

Ifølge BFMTV ble de to alvorlig skadde soldatene fraktet til militærsykehuset Percy i Clamart.

Paris har opplevd flere terrorangrep de siste årene, og ifølge Reuters har mer enn 230 mennesker mistet livet til terrorister de siste to årene.

(TV 2/NTB)