Lettet med bil i 250 km/t: – Vi var i ferd med å dø

Jan Erik Larssen forteller om den skumle episoden.

Tidligere programleder i Autofil og Broom, Jan Erik Larssen, har levd av å kjøre bil på TV i nesten 15 år.

Høydepunktene har vært mange, i følge Larssen, som ikke har vært å se på skjermen siden Broom hadde sin siste sending tilbake i 2014.

Da vi snakket med den mildt sagt engasjerte eks-programlederen for en stund tilbake, i forbindelse med sesong 2 av Broompraten, forteller Larssen om høydepunktene i karrieren.

Lamborghini i Italia

– Hva er det aller heftigste du har kjørt, på bakken?

– Det er vanskelig å plukke ut én bil. Men noe av det råeste må være Koenigsegg, Bugatti og ikke minst møtet med Lamborghini Murcielago i Italia. Men: De gangene jeg koser meg mest bak rattet på en bil, er når jeg er under ideelle forhold på en racerbane – med for eksempel en Mini Cooper John Cooper Works, forteller Jan Erik, og legger til:

– Det er en bil du håndterer til fingerspissene, og kjenner alle grensene på. Det er bare en bil du kan herje med og ha det fantastisk morsomt i.

Jan Erik Larssen forteller ivrig om tiden i Autofil og Broom. Men en gang gikk det nesten galt, forteller han under et opptak til Broompraten.
Jan Erik Larssen forteller ivrig om tiden i Autofil og Broom. Men en gang gikk det nesten galt, forteller han under et opptak til Broompraten.

Jan Erik Larssen satser på TV-comeback!

I fred med å dø

Jan Erik forteller om mange uforglemmelige dager på opptak, med diverse superbiler. Men det er én episode han ikke kommer til å glemme med et første.

Sammen med kollega Tommy Rustad, bærer det av gårde til Arctic Circle Raceway med en splitter ny Audi RS 6.

Men før duoen i det hele tatt rekker å begynne opptak, skjer det noe som kunne gått skikkelig ille.

– Tommy spør meg hvor fort bilen går. Da sier jeg at den sikkert kunne gått opp mot 280 km/t, men den er sperret på 250. ”Det må vi finne ut sier Tommy”.

På lukket vei drar de av gårde. I det de nærmer seg 250 km/t oppdager de imidlertid at bilen er i ferd med å lette! Hør hele historien i videovinduet øverst i saken, eller under her:

– Vi var i ferd med å dø, forteller Jan Erik.

Gjør deg klar – nå braker det løs med mer bil-TV!