Disse er med i årets sesong av Farmen

FLOSTERØYA (TV 2): Bli kjent med årets Farmen-deltakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er det kun to uker igjen til årets sesong av Farmen braker løs, og TV 2 har møtt alle årets deltakere på et hotell i Grimstad.

Låst inne på hvert sitt hotellrom, slik at de ikke skal møte på hverandre før de kommer inn på gården, lader deltakerne opp til ti uker på Farmen.

Snart skal de ta farvel med familiene sine og leve som for 100 år siden.

Gården de skal bo på heter Sandvika, og ligger på Flosterøya utenfor Arendal.

Men først – hvem er det vi får gleden av å møte i årets sesong?

Amalie Snøløs (21)

Bor: Birkeland

Fra: Birkeland

Sivilstatus: Singel

Yrke: Student

Interesser: Fotball, politikk, venner, skjønnhet og sosiale medier.

Amalie Snøløs har vokst opp ikke så langt fra årets Farmen-gård, og hun er årets yngste deltaker. Hun er student og fotballspiller, og bor hos foreldrene sine på Birkeland.

– Jeg ville være med på Farmen fordi jeg er lei av rutinene i livet mitt. Jeg trengte forandring. Jeg er lei av å trene så mye og ha så mange rutiner på ting, sier Amalie til TV 2.

Hun er en kvinne med mange meninger.

– Jeg har veldig mange meninger, men jeg aksepterer at andre mener noe annet. Jeg tror de andre kan bli overrasket over at jeg er mer intelligent enn de tror, sier hun.

Vidar Helseth (38)

Bor: Gjerdrum

Fra: Kvinesdal

Sivilstatus: Singel

Yrke: Barnehageansatt og markedsfører

Barn: 2 barn (10 og 8 år)

Interesser: Barn og omsorg, musikk, mennesker, reising, backpacking og det multikulturelle.

Vidar Helseth kjenner vi fra tidligere som en markant figur i det norske fotball-supporter-miljøet, og han er også lidenskapelig opptatt av musikk.

Han er også engasjert i frivillig arbeid for barns rettigheter, og har flere kampsaker han brenner for:

– Jeg er opptatt av norsk kosthold, og de sårene vi påfører barna våre fra de er små, uten å vite det. Jeg vil plukke bær og vise frem til det norske folk hvor mye mat man kan finne ute i norsk natur, sier Vidar.

Nå vil han møte nye venner på Farmen, og han håper han får noen å diskutere med.

Thale Myhre (24)

Bor: Oslo

Fra: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Servitør og modell

Interesser: Ta bilder, trene, mote, skjønnhet, gå på byen.

Thale Myhre jobber som modell og servitør, og hun er ikke redd for å by på seg selv. Hun er lidenskapelig opptatt av mote og skjønnhet, og akkurat det kan bli en utfordring på gården, mener hun:

– Det at jeg ikke kan nappe brynene mine og vokse barten ... Det gruer jeg meg virkelig til! Jeg kommer til å savne å pynte meg og gå ut og spise med venninner.

Thale er singel, og hun håper på å finne seg en badboy inne på Farmen-gården.

– Det hadde ikke vært feil å ha noen kjekkaser der inne å titte på, sier hun.

Trym Nygaard Løken (23)

Bor: Oslo

Fra: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Telemarkkjører

Interesser: Uteaktiviteter: Ski, sykling, fjellturer og slakk line.

Trym Nygaard Løken er en profil mange kjenner fra telemarkkjøring. Han konkurrerer på høyt nivå, og vil ta med seg konkurranseinnstinktet inn på Farmen-gården.

– Jeg er et skikkelig konkurransemenneske. Jeg er med for konkurransens del. Men dette er en veldig annerledes konkurranse enn jeg er vant til å kjempe i, så jeg vet ikke hvordan det går, sier han.

Det er én ting som bekymrer han:

– Jeg tror det kan bli et problem at jeg ikke får spist like mye mat som hjemme. Jeg spiser veldig mye, sier han.

Og om det er én ting han ikke vil gjøre på Farmen-gården, så er det å havne i konflikter.

Karianne Amlie Wahlstrøm (26)

Bor: Oslo

Fra: Oslo

Sivilstatus: Singel

Yrke: Eventarrangør og student

Interesser: Ungdom og trening.

Karianne Amlie Whalstrøm er sprudlende og positiv, og hun tror hun kan skape god stemning på gården, og bidra med mange sprell. Hun gleder seg til å leve som for 100 år siden.

– Jeg blir fort kjent med folk, har lyst til å lære nye ting, og liker å leve veldig enkelt. Så jeg gleder meg veldig! sier hun, og advarer om at nakenbading kommer til å stå på programmet.

Men det er en ting hun gruer seg litt til:

– Jeg er naiv og distré. Hvis jeg blir storbonde, så kommer jeg antagelig ikke til å forstå ukesoppdragene.

Geir Magne Haukås (46)

Bor: Bodø

Fra: Kabelvåg

Sivilstatus: Gift

Yrke: Salgsmann og motivator

Barn: 5 barn (25, 21, 19, 18 og 12 mnd)

Interesser: Sykling, politikk og å hjelpe andre til et bedre liv.

Geir Magne Haukås er salgsmann og motivator, og styres av en sterk filosofi som han deler med kona. Han håper at filosofien i seg selv vil være nok til å vinne Farmen, og han vl hjelpe de andre til et bedre liv.

– Jeg har en sterk tro om at det er meningen at jeg skal vinne Farmen. Jeg skal så et frø, og jeg skal få det jeg vil ha, ved å gi de andre det de vil ha, sier Geir til TV 2.

– Samfunnet vårt trenger mye mer snakk om integritet og rettferdighet. Hvis jeg oppdager at folk blir rammet av bakvaskelse ... Da skal jeg reise meg opp og gratulere de som driver med det. De gjør det styggeste mennesker kan drive med: Nemlig bakvaskelse, sier Geir.

Sunniva Dortea Thorsen (30)

Bor: Tønsberg

Fra: Bø i Vesterålen

Sivilstatus: Gift

Barn: 1 barn (3 år) + 2 bonusbarn (12 og 16 år)

Yrke: Assisterende seksjonsleder, sykehus

Interesser: Politikk, turer i fjellet, familie, trening og skole.

Sunniva er en engasjert person med mange jern i ilden, og hun elsker å oppleve nye ting. Samtidig hater hun å reise – så da måtte hun finne en annen måte å skape seg en stor opplevelse på.

– Farmen er min jordomseiling. Mannen min er veldig støttende, og sier at jeg skal kjøre på. Samtidig har jeg en datter på 3 år, som ikke forstår så mye, og som liker at jeg er hjemme, sier Sunniva til TV 2.

Det var derfor tøft å ta farvel med datteren. Men nå vil Sunniva bruke sine evner som en god menneskekjenner til å vinner Farmen.

– Jeg er god til å bygge relasjoner, og er en god menneskekjenner. Jeg er analyserende og ser an andre mennesker, slik at jeg får det som jeg vil, forklarer hun.

Camilla Cox Barfot (31)

Bor: Fredrikstad

Fra: Trondheim

Sivilstatus: Singel

Yrke: Rørlegger

Interesser: Dyr!

Camilla Cox Barfot er rørlegger av yrke, og hun er ikke redd for å ta i et tak. Hun er dessuten vant til å bli kraftig undervurdert:

– Jeg tror de kan bli overrasket over at det er litt tak i en halv-hippie-vegetarianer, sier hun til TV 2.

Som vegetarianer og dyre-elsker er hun litt bekymret for oppholdet på gården, og hun er sikker på at hun kommer til å ta dyrenes parti.

– Det vanskeligste for meg blir den berømte slaktingen. Det er ikke jeg noe fan av. Hvis det blir et tema, så blir det det vanskeligste. Jeg må bli kjent med terrenget rundt, så får jeg stikke av med grisen hvis de skal slakte den, sier hun.

Mats Beylergaard Brennemo (28)

Bor: Oslo

Fra: Bø i Telemark

Sivilstatus: Singel

Yrke: Salgsleder

Interesser: Fotball, squash og boksing.

Mats Beylergaard Brennemo jobber som salgsleder i Connecto, og nå er han klar for en litt annerledes livsstil på Farmen.

– Jeg er sterk fysisk og mentalt, og jeg tror jeg kan bli godt likt. Jeg skal være en av dem som går foran når vi får et oppdrag, og jeg vil jobbe hardt, sier Mats til TV 2.

Mats har også et håp om at det kan bli romantikk på Farmen.

– Ja, det hadde vært hyggelig. Jeg håper jo at det kan skje. Det er ikke sånn at det må skje, men det hadde jo vært hyggelig, sier Mats.

Eunike Hoksrød (39)

Bor: Tønsberg

Fra: Tønsberg

Sivilstatus: Gift

Yrke: Miljøarbeider og gartner

Interesser: Hagearbeid, lage mat og snekre.

Eunike Hoksrød ble meldt på Farmen av sønnen Oliver (19). Først tenkte hun at det var helt uaktuelt – noen sekunder senere tenkte hun at hun skulle vinne. Som gartner har hun noen fortrinn:

– Jeg har litt kunnskap om hva man kan spise i naturen. Så jeg tror ikke jeg blir den som er mest sulten. Jeg synes det er gøy med mat, så jeg kommer nok til å bidra mye på kjøkkenet, sier hun.

– Jeg tror jeg fort kan bli både mamma-rolle og klovn på gården.

Noe blir likevel veldig vanskelig:

– Det å være borte fra kona mi og barna mine blir helt forferdelig. Men jeg gleder meg til å kunne holde en hel samtale uten at folk tar opp en mobil.

Line Suomalainen (55)

Bor: Ørje

Fra: Sør-Varanger

Sivilstatus: Singel

Barn: 4 barn (32, 30, 29 og 20 år)

Yrke: Kunstner

Interesser: Natur, fiske, jakte og male bilder.

Line Suomalainen har landbruksutdannelse, og har levd av gården og naturen i mange år. I tillegg jobber hun som billedkunstner. Hun ble tipset om Farmen av noen bekjente, som mente at hun skulle være med.

– Jeg tenkte: Njaaa, hva skal jeg gjøre på Farmen. Det er jo bare en gjeng apekatter der inne, forteller hun.

Men, etter at noen gikk hardt ut på Facebook og skaffet mange likes på oppfordringen, ga Line etter for presset. Nå er hun litt bekymret for hvordan "søringene" skal klare seg der inne med henne:

– Jeg kan nok såre noen på min vei, for jeg er veldig frittalende. Og jeg synes søringene er noen pingler. De kommer ikke til å tåle alle mine kraftuttrykk, sier Line.

Kristian Krubel Djupnes (21)

Bor: Gjøvik

Fra: Gjøvik

Sivilstatus: I et forhold

Yrke: Landbruksavløser

Interesser: Jobb, elgjakt og bygdeungdomslag.

Kristian Krubel Djupnes er en av årets yngste deltakere, men han er i likevel en av de med mest landbrukserfaring. Han jobber med å reise rundt og steppe inn på gårder når bøndene skal på ferie eller blir syke.

Han tror det er en fordel, men bekymrer seg samtidig for at det kan gjøre at han tidlig blir utpekt som en konkurrent.

– Jeg håper at jeg er såpass lur og såpass smart at jeg klarer å se an de jeg kjemper mot, slik at jeg vinner. Det er det som er planen, ikke så mye annet. Jeg er en god del sterkere enn jeg ser ut til å være, sier Kristian.

Han er stort sett blid og grei, men innrømmer at han er lett å fornærme:

– Hvis man har tråkket meg på tærne, så tar det ganske lang tid før jeg legger det bak meg. Men i utgangspunktet har jeg troa på alle, sier han.

Tom Evensen (42)

Bor: Åsmarka

Fra: Mesnali

Sivilstatus: Gift

Barn: 3 barn (13, 11 og 5 år)

Yrke: Lærer

Interesser: Fotball: Trene fotballag og spille selv.

Tom Evensen er med på årets Farmen for å gi seg selv en skikkelig utfordring. Han er nemlig ekstremt mørkredd, og klarer ikke å være alene på mørke steder.

– Jeg fungerer ikke ute når det er mørkt. Det koster meg enormt. Jeg må ha hjelp til å komme meg fra ett sted til et annet. Det blir en utfordring, men nå kan jeg kanskje få mulighet til å jobbe med det, sier Tom.

Det var datteren til Tom som fikk han til å bli med:

– Datteren min Hanna er super-fan av Farmen, og hadde et sterk ønske om at jeg skulle bli med. Jeg hadde aldri meldt meg på hvis det ikke var for henne, sier Tom.

Halvor Sveen (47)

Bor: Rendalen

Fra: Rendalen

Sivilstatus: Singel

Barn: 1 (16 år)

Yrke: Bonde

Interesser: Jakt, rovdyr, dyr og dokumentasjon av natur,

Halvor Sveen er en godt etablert figur i bygde-Norge, med sitt ekstreme engasjement mot ulv. Det stormet rundt han da han i 2010 ble dømt for å følge etter en ulveflokk med bil og filme det.

Men han gikk også verden rundt med sitt rørende engasjement da han i 2015 ble hele Norges «rådyr-pappa». Han er en av de i Norge som har sett rovdyr på nært hold flest ganger – bare denne våren har han sett bjørn fem ganger.

Halvor har vokst opp på småbruk.

– Jeg har alltid vært opptatt av hvordan de klarte seg i gamledager, og bestefaren min livnærte seg på tømmerdrift i skogen, forteller Halvor.

Han er vant til å leve på det naturen gir han, og han spiser kun dyr som er jaktet fra skogen.

– Jeg har ikke kjøpt så mye som én kilo kjøtt i løpet av mitt liv, sier han.

Farmen har sesongpremiere mandag 25. september på TV 2.