UT I FORSØKET: Jonathan Quaracoo.
UT I FORSØKET: Jonathan Quaracoo. Foto: Toby Melville

Quarcoo røk ut, men er fornøyd

Det så lovende ut for Jonathan Quarcoo (20), men semifinale-plassen røk på oppløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske VM-debutanten Jonathan Quarcoo ble nummer fire i forsøksheatet på 200 meter i London med tiden 20.60.

Det så meget lovende ut inn på oppløpet, men da så det ut til at 20-åringen stivnet. Tiden holdt ikke til en plass i semifinalen.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var konge. De siste 50 meterne ble litt stress, men noe jeg må ta med med videre og øve på. Jeg må ikke stresse for mye når de kommer på siden. Jeg er veldig fornøyd med løpet sett under ett, sa Quarcoo til TV 2 mens han fortsatt ventet på om tiden holdt.

Jereem Richards fra Trinidad og Tobago vant heatet med 20.05. De tre beste fra hvert heat gikk videre, i tillegg til fire tider fra de totalt sju forsøksheatene.

Quarcoo hadde et håp om å ta seg videre til finalen med ny personlig rekord, men han var et stykke bak sin egen «pers» på 20.39, satt under U23-EM tidligere i sommer. Det var tiden som sikret VM-plassen i London.

– Hvis jeg gjør mine arbeidsoppgaver og løper ned mot pers, skal jeg være fornøyd. Da kan det holde til en plass i semifinalen. Jeg kommer hit med veldig lave skuldre, men jeg må gjøre mitt beste. Klarer jeg det, så kan dette bli bra. Jeg er debutant, og uansett blir dette en viktig lærdom å ta med seg videre. Dette blir forhåpentlig ikke mitt siste mesterskap, sa Quarcoo til NTB før mandagens kvalifisering.