Praktscoringer ødela Deilas Drammen-retur

Marcus Pedersen og Bassel Jradi viste seg frem for et Strømsgodset som nå klatrer på tabellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-VIF 2-0

Se scoringene øverst

De tidligere Godset-heltene Ronny Deila og keeper Adam Larsen Kwarasey fikk kjørt seg da de vendte tilbake til Marienlyst med Vålerenga.

I en intens og underholdende kamp var det tidlige praktmål fra Marcus Pedersen og Bassel Jradi som la grunnlaget for seieren til hjemmelaget.

Før scoringen fikk Pedersen en albue i ansiktet i en duell med Jonathan Tollås Nation.

– Det tente meg ekstra på scoringen. Kanskje noen burde dra til meg før hver kamp, spøkte målscoreren med MAX etter kampen.

VIF kunne med seier nærme seg det øverste sjiktet av tabellen, men nå ble det Godset som tok viktige poeng i bunnstriden og bare er poenget bak Vålerenga.

– Strømsgodset kan spille med litt lavere skuldre fremover, for endelig ser Skullerud ut til å få mer ut av dette mannskapet. De har veldig mye gode fotballspillere. I dag synes jeg flere av dem fremstår mye bedre enn det de har gjort tidligere i sesongen. Vålerenga spiller og spiller, men de har for lite duellkraft, og de har for lite kvalitet i motstanderens 16-meter i dag, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Nydelige Godset-scoringer

Det smalt etter bare fem minutter i Drammen. Marcus Pedersen stanget et nydelig Vilsvik-innlegg innlegg mot mål fra rundt seks meter. Ballen traff Adam Larsen Kwarasey i VIFs mål, men keeperen maktet ikke å stoppe den.

– Vi har sett Vilsvik og Pedersen kombinert på et slikt fantastisk vis mange ganger før, men ikke ofte i år. Kwarasey kan naturligvis ta den, men jeg vil ikke kalle det en tabbe. Det er ikke så lett som det ser ut til å ta ballen der, sier Mathisen.

VIF-trener Ronny Deila fikk bank av Godset.
VIF-trener Ronny Deila fikk bank av Godset. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Pedersen har – i likhet med resten av Godset – slitt denne sesongen, men mot Vålerenga trives han godt. Målet var hans sjuende mot klubben på åtte kamper. Så langt denne sesongen har spissen derimot bare fattige tre mål.

– Jeg synes jeg har vært god de siste tre kampene, sa Pedersen til TV 2 etter kampen.

– Det snur for Godset nå. Vi har spilt bra og vist god moral. Vi er på god vei.

Strømsgodset fortsatte å dominere på hjemmebane. Etter 22 minutter ble de belønnet med nok en scoring. Denne gangen var det Bassel Jradi som viste seg frem. På iskaldt vis cruyff-vendte han med ballen nær 16-meteren og plantet et skudd i krysset med venstrefoten. Rett og slett en perlescoring fra 24-åringen.

– På sitt beste er han en av de beste i Eliteserien. Han har vært god på et dårlig Strømsgodset-lag i år, sier Mathisen.

– Det er deilig å score fine mål, sa en glad Jradi til TV 2 etter kampen.

Publikum fikk raskt mer underholdning. Først misbrukte Bård Finne en stor mulighet til å redusere til 1-2. Deretter var en hånd fra Kwarasey redningen da Tocmak Nguen kom spurtende gjennom VIFs forsvar for å gjøre 3-0. 2-0 holdt seg til pause.

Høyt tempo etter pause

På vei ut etter hvilen sa Godset-trener Tor Ole Skullerud til MAX at han var fornøyd etter førsteomgangen, men krevde bedre forsvarsspill for å sikre seieren. Ronny Deila etterlyste derimot et kvikkere angrepsspill med færre pasninger hos sine gutter.

Godset glimtet til i starten av andreomgangen også, men Marcus Pedersens brassespark etter fire minutter ble avverget på streken av Kwarasey.

Hjemmelagets angrepsvilje i kombinasjon med VIFs fandenivoldske innsats for å komme inn i kampen igjen ga flere store målsjanser og god valuta for pengene til de på tribunen.

– Kampen har vært meget åpen og underholdende – først og fremst fordi begge lag gir bort enormt med rom, sier Jesper Mathisen.

Til tross for store rom kom det ikke flere scoringer. Strømsgodset er inne i en god periode med to seire og en uavgjort på tre kamper, mens VIF tapte for første gang på seks kamper.

– Jeg skulle gjerne sett oss enda skarpere – for VIF hadde sjanser de også – men vi gjorde mye bra, sa en tilfreds Skullerud etter kampen.

Ronny Deila konstaterte overfor TV 2 at VIF ikke var gode nok.

– Godset var bra, men vi var dårlig organisert og slapp dem til for mye defensivt. Det får jeg ta på min kappe, men nå har vi tre dager å snu det på før Elverum i cupen, sa treneren.

– Vi har hatt en lang rekke uten tap. Nå tapte vi fortjent. Det må vi lære av og gå videre.