Derfor har Anna Rasmussen (20) og familien flyttet til Oslo

Toppbloggeren «Mamma til Michelle» skal delta i årets «Skal vi danse».

Tidligere i sommer meldte bloggeren bak «Mamma til Michelle», Anna Rasmussen, at familien på fem flytter fra huset i Søgne til en leilighet i Oslo.

Til nå har hun holdt årsaken til flyttingen hemmelig, men tirsdag formiddag er katta ute av sekken. 20-åringen fra Stavanger skal være med i årets sesong av «Skal vi danse» på TV 2.

– Jeg ble selvfølgelig veldig glad. Jeg har alltid hatt lyst til å være med på «Skal vi danse», så dette er en liten jentedrøm som går i oppfyllelse. Å prøve på kjoler og bare bli dullet med – det er jo kjempegøy, sier hun til TV 2.

Les mer om alle deltakere i årets «Skal vi danse» her.

Et halvt år i Oslo

Trebarnsmoren innrømmer at det ikke var bare, bare å takke ja. Det var en kabal som måtte gå opp før hun kunne godta tilbudet.

– Jeg var aldri i tvil om jeg ville, men det var litt sånn – Hvordan løser vi dette? Hvordan får vi dette til å funke?

Til slutt endte det med at både forloveden Jan Rune Rasmussen (24), tidligere Lossius, Michelle (6), William (2,5 år) og Lucas (10 mnd.) ble med på lasset. Nå skal de teste livet i hovedstaden frem til desember.

– Jeg tror det blir veldig annerledes, samtidig som det er mye bedre å ikke reise fra dem over lengre tid. Det kan jeg innrømme hadde blitt vanskelig, sier hun.

Gir motivasjon

«Bloggerne»-stjernen er svært glad for å kunne ha familien i umiddelbar nærhet gjennom hele konkurransen.

– Om jeg har Jan og ungene rundt meg, så får jeg den boosten og motivasjonen hver dag, i motsetning til hvis jeg skulle savne dem og bare ville hjem, forklarer Rasmussen.

Hele familien gleder seg til å følge mamma på parketten, da særlig 6-åringen.

– Michelle gleder seg til å se mamma danse på TV, sier Rasmussen blidt.

– Ingen vits i å diskutere

Etter at flyttenyheten ble kjent, har mange av leserne hennes reagert på at hun tar med seg barna til et nytt sted. Særlig Michelle, som skal starte på skolen denne høsten. Søndag tok hun et oppgjør med alle spørsmålene og anklagene i et blogginnlegg:

«Skolegangen til Michelle er derfor noe av det som skal holdes langt unna både media og bloggen, det er noe som er mellom meg og Michelle, og kommunen/skolen. Derfor er det ingen vits i å diskutere det ene eller det andre, for det kommer ingen svar. De som må vite det, vet det, og ikke minst, Michelle vet det veldig godt. Og det er det viktigste», skriver hun på bloggen.

Måtte ta en pause

Tidligere i år tok Rasmussen en måneds pause fra bloggingen. Foruten et innlegg fra forloveden Jan som varslet at hun var sykemeld, var det helt stille på bloggen fra 29. april til 29. mai. Nå forklarer hun hvorfor.

– Jeg trengte den pausen for å komme meg, jeg hadde tatt på meg for mye jobb og trengte å gjøre litt mer ting som gjorde meg glad, konstaterer hun.

Noe av det som bidro til å velte lasset, var arbeidet med den nye boka som kommer til høsten. Sykemeldingsperioden brukte hun sammen med barna og på å ta førerkortet.

– Det har vært mye på én gang. Spesielt med den boka som ikke ble ferdig når jeg forventa at den skulle bli ferdig. Og da jeg tok på meg mer jobb, så ble det kryss i mine timeplaner og da knekker jeg fort sammen, forteller Rasmussen til TV 2.

Nå forsikrer hun om at hun er klar for å gi alt i Skal vi danse.

– Jeg har egentlig plassert timeplanen min slik at «Skal vi danse» er det eneste jeg må tenke på. Jeg har ikke har tatt på meg andre oppdrag da. Boken min er ferdig og og bryllupet er jo ikke før etter jul igjen, så jeg føler jeg har kontroll, avslutter hun.

Når bryllupet skal stå vil hun ikke avsløre, men i et intervju med Senkveld tidligere i år, røpte hun at det skal holdes i utlandet.

Det er Katrine Moholt (43) og komiker Anders Hoff (41) som skal lede årets «Skal vi danse»-sesong.

«Skal vi danse» har premiere på TV 2 lørdag 2. september.