Disse skal være med i «Skal vi danse»

En «Skam»-stjerne, en av Norges største bloggere og en tidligere ordfører skal svinge seg på parketten i høst.

Årets «Skal vi danse»-kjendiser ble presentert tirsdag, og som vanlig er det et bredt spekter av kjente fjes som inntar dansegulvet når programmet har premiere 2. september på TV 2.

Det er Katrine Moholt (43) og komiker Anders Hoff (41) som skal lede årets sesong.

Skuespiller Cengiz Al (20) er kjent for rollen som Yousef i 4. sesong av NRK-serien «Skam».

Han har danset siden han var 12 år og underviser på en danseskole i Drammen, men han har aldri prøvd seg på pardans tidligere.

Cengiz Al (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Cengiz Al (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

– Jeg er en danser, og dette er en mulighet til å vise meg til publikum også. Ikke bare Yousef fra «Skam». Jeg er med i «Skal vi danse» for å vise folk hvem jeg er og hva jeg har å komme med innenfor dans, sier han.

Hedda Kise (44) er programleder på TV 2, og hun var sist å se på skjermen i 2013 med programmet «Sporty».

Hedda Kise (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Hedda Kise (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Det har gått ti år siden hun opererte bort en svulst på hjernen. Kise lå på sykehus i over ett år, og hun måtte trene opp både språket og motorikken etter hjernesykdommen. Nå håper hun at kroppen er klar for å danse hver dag.

– Min største utfordring er å ikke bli skadet. Er det noe som er en kjent sak når det gjelder meg, så er det at jeg er en ulykkesfugl. Det er litt sånn pinlig, for det skjer jo hele tiden ett eller annet. Det har jeg tenkt å gjøre noe med. Jeg skal ikke bli skadet. Og så kommer det til å gjøre vondt i hele kroppen, for jeg har jo ikke trent de siste ti årene, innrømmer hun.

Helene Olafsen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Helene Olafsen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Snøbrettkjører Helene Olafsen (27) måtte legge opp for ett år siden på grunn av skader. Men hun har ikke vært borte fra rampelyset etter at hun avsluttet sin profesjonelle snowboardkarriere, og i årets sesong av «Mesternes Mester» på NRK tok hun en imponerende andreplass.

Nå skal hun vise seg frem på parketten.

– Jeg var veldig i tvil, men så sa jeg bare ja, og nå angrer jeg litt. Jeg har ikke tenkt godt nok igjennom alt, så da jeg fikk på meg kjole og sånt, så gikk det opp for meg hva jeg egentlig skal være med på, sier hun og ler.

Erlend Elias (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Erlend Elias (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Erlend Elias (34) er kanskje en av landets mest kjente og omtalte stylister. «Skal vi danse» er ikke hans første realityprogram – han blir også å se i «Farmen kjendis» på TV 2 neste år.

– Det er en klisjé at alle homofile kan danse, men denne har verken takt eller tone i kroppen, så dette kommer til å bli utfordrende, ler han.

– Jeg gleder meg til glitter og glam, men jeg håper at de ikke tenker «Å, han homoen skal vi bare dytte på masse glitter og stas». Jeg håper at de ser meg som en mann og lar meg få skinne i den rollen, sier han.

Tommy Steine (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Tommy Steine (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Programleder og komiker Tommy Steine (47) gjorde comeback på TV-skjermen i fjor, da han ledet «Allsang på grensen». Nå er han klar for showet han selv var programleder for i 2006.

– Jeg har hatt kjempelyst til å være med på «Skal vi danse» lenge, og endelig klaffet det. Jeg har satt meg som mål å ikke ryke først – det er den store ambisjonen. Men jeg går all inn, og jeg skal trene som bare det, sier Steine.

Trude Drevland (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Trude Drevland (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Politiker Trude Drevland (70) er sesongens eldste deltaker, og den tidligere ordføreren i Bergen gleder seg til utfordringen.

– Jeg har sagt at jeg bare skal gjøre det som er gøy nå, og det å få lære å danse, det er det ultimate. Så får vi se hvor lurt dette var. Jeg har innbilt meg i 70 år at jeg har rytme, men det kan jo hende at jeg får også dette motbevist, sier hun.

En av Norges største bloggere skal også prøve seg på dansegulvet denne høsten. «Bloggerne»-stjernen og trebarnsmoren Anna Rasmussen (21) har aldri gjort noe lignende før.

Anna Rasmussen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Anna Rasmussen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

– Min største fordel er vel at jeg har gått en del på turn. Og at jeg er litt sånn vill. Villere enn det man kanskje skulle tro via bloggen min. Jeg føler kanskje at «Camp Senkveld» løsnet litt den der, men jeg tror jeg har en fordel i det at jeg ikke er redd for å prøve ting, røper hun.

Grunde Myhrer (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Grunde Myhrer (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Grunde Myhrer (21) ble en publikumsfavoritt i årets utgave av TV3-realityserien «Paradise Hotel», mye på grunn av sine mange artige utsagn, og ikke minst sin udødelige versjon av superhiten «Starboy».

21-åringen fikk vist frem noen av sine dansetrinn inne på realityhotellet, og han håper at han har gode sjanser til å hevde seg i årets «Skal vi danse».

– Jeg ønsker å vise nye sider av meg selv, vise seerne mer av hvem jeg er og hva jeg står for. Også håper jeg selvsagt å bli best mulig til å danse. Jeg tror jeg har et godt utgangspunkt i at jeg liker og danse, og å bevege meg til rytme. Så må jeg se om jeg klarer å knekke koden på selskapsdans, sier Myhrer.

Bakebloggeren Ida Gran-Jansen (29) vant realityserien «Hele Norge baker» og kom på 2. plass i første sesong av «Farmen kjendis».

Ida Gran-Jansen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Ida Gran-Jansen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

I «Skal vi danse» er målet hennes å lære seg kroppsbeherskelse, og hun forteller at hun gleder seg til å bli kjent med de andre deltakerne.

– Mine fordeler er at jeg kan ta koreografi, og jeg har rytmen. Men jeg er helt blank på selskapsdans. Jeg drev litt med jazzballett på barneskolen, men det er den eneste erfaringen jeg har, sier Gran-Jansen.

Geir Schau (57) er kjent fra Radio Norges «Morgenklubben». Han gleder seg til å få på seg danseskoene.

Geir Schau (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Geir Schau (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

– Her blir det radio om morgenen og dans resten av døgnet. Jeg kommer til å bli sliten, men det er jeg forberedt på. Min ulempe er nok at jeg fleiper bort ting når jeg ikke får det til. Jeg håper derfor at dansepartneren min er litt streng, sier Schau.

Ishockeyspiller Erik Follestad Johansen (28) la opp hockey-karrieren i 2016. Nå er Johansen, som er å se i TV 2-dokuserien «Iskrigerne», klar for å innta manesjen igjen.

Erik Follestad (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Erik Follestad (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

– Jeg danser på fest, også gikk jeg på danseskole da jeg var sånn 7-8 år gammel. Mutter’n mente at de kuleste gutta som dro mest damer var de som kunne danse, så da var jeg lett å dra med. Men det begynner å bli mange år siden, så nå må vi børste litt støv av skoene, så får vi se hvor det ender, sier han.

Jorun Stiansen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)
Jorun Stiansen (Foto: Bjørn Wad/TV 2)

Jorun Stiansen (33) vant «Idol»-finalen i 2005, som er ett av TV 2s mest sette programmer gjennom alle tider. For seks år siden ledet hun programmet «Bingo Bingo» på TV 2, og siden den tid har hun utdannet seg til personlig trener og bosatt seg i Grimstad.

Nå gjør hun comeback på TV-skjermen. Å få lov å være med i «Skal vi danse» er en drøm som går i oppfyllelse for Stiansen.

– Jeg er jo en av dem som har sett på det i smug, og syntes at dette har vært gøy å følge med på. Det ser jo så sykt gøy ut å være med og lære seg alle de forskjellige dansene. Først tenkte jeg at de tulla da jeg ble spurt! Det var veldig stas, sier Stiansen.

«Skal vi danse» har sesongpremiere på TV 2 lørdag 2. september.