KLAR FOR TV 2: Mark Clattenburg ble intervjuet av Brede Hangeland i Malaga.
KLAR FOR TV 2: Mark Clattenburg ble intervjuet av Brede Hangeland i Malaga. Foto: Olof Andersson.

Han er TV 2s nye Premier League-ekspert!

Mark Clattenburg er TV 2s nye Premier League-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gratis: Se vår sending som teller ned de siste 100 timene før PL-start!

Premier League sparkes i gang allerede på fredag med oppgjøret Arsenal-Leicester. Og det er ikke bare klubbene som har brukt sommeren på å forsterke laget.

Nå kan TV 2 meddele at tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg er kanalens nye ekspert.

– Jeg kan knapt vente på å bli en del av et spennende team. Jeg ønsker å bruke min erfaring gjennom 13 år i Premier League, men også å la folk forstå hvordan det er å være dommer på toppnivå, sier han til sin nye TV 2-kollega Brede Hangeland.

Og allerede nå kan han komme med flere avsløringer fra Premier League.

TV 2s nye ekspert. Her sammen med Brede Hangeland. Foto: Olof Andersson.
TV 2s nye ekspert. Her sammen med Brede Hangeland. Foto: Olof Andersson.

– Hvilken spiller klager mest?

– Wayne Rooney.

– Hvilken manager er vanskeligst å håndtere?

– José Mourinho.

– Morsomste spiller?

– Det er trolig Zlatan Ibrahimovic.

– Hvem er den beste Premier League-kapteinen?

– Vincent Kompany, for han kan man kommunisere med.

TV 2-ekspert Brede Hangeland har også en historie om Clattenburg.

– Jeg spurte deg hvor mange minutter du skulle legge til. Du sa at det bare ble to minutter, for du hadde et tog og en konsert å rekke. Jeg respekterte det, forteller den tidligere Fulham- og Crystal Palace-spilleren.

– Vi er veldig glad for at Mark Clattenburg blir en del av vårt Premier League-lag. Han ble kåret til verdens beste dommer i fjor, så her snakker vi spisskompetanse så det holder, sier fotballsjef Eystein Thue i TV 2.

– Mark skal være med i sendinger fra Bergen og England. Han kan også være tilgjengelig via Skype når det passer, slik at vi får hans innspill når vi trenger dem, sier Thue.

– Jeg gleder meg veldig

Den britiske dommeren har dømt over 300 kamper i Premier League, og er en av dommerbransjen mest respekterte. I 2016 dømte han Champions League-finalen, EM-finalen og FA-cup-finalen.

I februar sjokkerte han ved å legge opp karrieren i Premier League for å flytte til Saudi-Arabia, hvor han for tiden jobber som dommer og dommersjef.

– Jeg var på et punkt i karrieren hvor jeg hadde 13 flotte år i Premier League bak meg. Jeg ønsket en ny utfordring og det er akkurat det Saudi-Arabia har gitt oss, sier Clattenburg til TV 2s Brede Hangeland.

Han ser frem til å ta fatt på den nye oppgaven.

– Når du ser hvilke summer som er brukt og spillerne som har kommet inn i Premier League, så er jeg sikker på at det blir enda tettere enn forrige sesong, sier Clattenburg.

– Så da slipper vi å lure på om dommeren har tatt riktig eller feil avgjørelse?

– Jeg kommer mest sannsynlig til å gjøre feil, det er sikkert. Jeg har tatt feil mange ganger, men jeg vil at folk skal få en forståelse av at fotball ikke bare handler om avgjørelser, men om en hel del andre ting, sier Clattenburg.

TV 2s Premier League-anker Jon Hartvig Børrestad mener den nye eksperten er et kupp for kanalen.

– Det blir en eventyrlig tilvekst for sendingene våre. Han vil ha en litt annen inngangsvinkel enn de andre ekspertene vi har fra før. Nå får vi kanskje verdens beste dommer med på laget. Clattenburg, med sin enorme dommerekspertise, vil være gull verdt for ethvert Premier League-studio, sier Børrestad.