SNART ØYA IGJEN: På onsdag starter Øyafestivalen 2017, og mange gleder seg til årets program. Bildet er fra 2015, hvor Florence and The Machine sto på scenen i Tøyenparken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SNART ØYA IGJEN: På onsdag starter Øyafestivalen 2017, og mange gleder seg til årets program. Bildet er fra 2015, hvor Florence and The Machine sto på scenen i Tøyenparken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

SKIFTENDE VÆR OVER HELE NORGE DENNE UKEN:

Torsdag kan bli den beste Øya-dagen

Mye skiftende vær kommende uke, men sola vil titte frem innimellom regnbygene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De neste tre dagene vil bli skiftende over hele Sør-Norge, sier StormGeo-meteorolog Henriette Skaret til TV 2.

Hun forteller at for folk på Østlandet vil det bli en del regnbyger de første dagene. Det betyr at starten på Øya-festivalen onsdag kan bli ganske fuktig.

Regn-sol-regn

På torsdag kommer det en høytrykksrygg som vil kunne gi høyere temperaturer og sol. Dessverre varer ikke dette lenge, for for allerede fredag kommer det et nytt lavtrykk fra vest. Det vil nå Østlandet fredag eller lørdag.

– Det kan bli litt finere søndag, men lørdagen ser ut til å bli regntung på Østlandet, sier Skaret.

For folk på Sørlandet blir mandagen våt, og med frisk bris. Det er meldt opphold tirsdag, før et nytt lavtrykk er ventet onsdag. Høytrykksbølgen vil gi varmere vær torsdag, men så treffer lavtrykket senest lørdag.

På Vestlandet er det meldt spredte regnbyger de kommende dagene.

– Det ser ikke så verst ut onsdag, men så kommer lavtrykket innover torsdagen. Det betyr regn fredag og utover helgen.

Vått for trønderne

Det kan også bli vindfullt på Vestlandet, med stiv kuling på utsatte steder i Sør-Norge tirsdag, og kuling på Vestlandet onsdag kveld og natt til torsdag. Det er meldt minkende vind fra torsdag.

I Trøndelag er det meldt spredte byger, med mest regn tirsdag. På onsdag er det ventet opphold, mens lavtrykket gir regn torsdag. Også helgen ser våt ut for trønderne.

– Det blir også ustabilt lenger nord. Nordland, Troms og Vest-Finnmark vil kunne oppleve litt færre regnbyger onsdag, men det blir våtere torsdag og inn mot helgen. Øst-Finnmark ser ut til å få noe bedre vær de kommende dagene, og så mer nedbør mot slutten av helgen, sier Henriette Skaret.