SKIFTER BEITE: Eiking bytter ut det franske laget FDJ med belgiske Wanty-Groupe Goubert.
SKIFTER BEITE: Eiking bytter ut det franske laget FDJ med belgiske Wanty-Groupe Goubert. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Eiking klar for belgisk lag

Odd Christian Eiking har signert for belgiske Wanty-Groupe Goubert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter 22-åringen til TV 2.

Askøyværingen forlater dermed FDJ etter denne sesongen.

TV 2 Sporten skrev allerede i juli om at Eiking var på vei bort fra FDJ. Eiking har ikke funnet seg til rette i det franske laget, og ifølge lagets trener Fred Grappe, har han «ikke klart å tilpasse seg laget».

Eiking har hatt en god sesong og fikk tidligere i år sin første proffseier i Boucles de l'Aulne, og kjørte strålende i Polen rundt tidligere denne måneden.

– Lovet meg kapteinsrolle

Derfor har det ikke manglet tilbud fra sykkelsportens øverste nivå, og store lag som Trek Segafredo og Cannondale Drapac har vært nevnt, men 22-åringen velger altså å gå til et prokontinentallag istedenfor.

Overfor TV 2 bekrefter Eiking at han vurderte andre lag.

– Jeg var i samtaler med de lagene som det har stått om i media. Jeg hadde samtaler med Trek lenge, men jeg tenkte igjennom det nøye og fikk veldig gode betingelser og lovnader i Wanty. Det veide tyngst, sier han til TV 2.

– De ga meg gode betingelser og gode lovnader. Her får jeg flere sjanser og en friere rolle. Jeg skal være kaptein i de kuperte rittene som passer meg bra.

– Hvilke ritt er det?

Ardennerklassikerne for eksempel. Og Katalonia rundt og eventuelt Paris-Nice. Og jeg regner med at jeg vil være på laget hvis det blir Tour de France også neste år, sier askøyværingen til TV 2.

– Jeg vil være høyere i hierarkiet her. De har gitt beskjed om at det er Guillame Martin og jeg som er kapteinene det skal kjøres for. Her får jeg i hvert fall kjøre alle de store rittene som Wanty kjører.

– Du er ikke bekymret over at du nå tar et steg ned?

– Jeg ser på det som at jeg får flere muligheter. På det stadiet jeg er på i karrieren, følte jeg at jeg trengte det. Jeg må kjøre for mine egne sjanser, og være med i finalen i de store rittene, ikke bare være hjelperytter.

– Bra valg

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke overrasket over Eikings valg.

– Jeg hadde en følelse av at det ble dem, utifra hva han har sagt selv den siste tiden. Men det er jo å gå et steg ned. Wanty er på nivå to, og selv om de er et av de mest respekterte lagene på det nivået, så innebærer det at de er avhengige av å få såkalte «wildcard» til de store rittene. Men de var jo i Tour de France i år og gjorde en god figur, og jeg vet at ASO og de store arrangørene har veldig sans for laget, sier Kaggestad til TV 2.

– Hvorfor tror du han valgte akkurat Wanty?

– Med de ferdighetene han har i kupert terreng, så får han nok en beskyttet og tilnærmet kapteinsrolle i laget i vårklassikerne som La Fleche Wallone. Han har nok gått der for å kjøre mest mulig for egne sjanser og for å få et lag rundt seg. Hvis laget skulle bli invitert til Tour de France igjen neste år, så er jo han selvskreven på det laget, men det er slett ingen garanti for at de vil bli det, sier sykkeleksperten.

– Det er et steg ned, men jeg tror ikke det er så dumt valg, det er et lag som har et godt rykte og mange gode ryttere.

Wanty-lagets manager, Jean-Francois Bourlart, skryter av Eiking på lagets hjemmesider.

– Eiking er virkelig en type rytter vi har sett etter. Et ungt talent, ambisjonsrik, en vinner og en god klatrer. Han vil være en viktig brikke rundt Guillaume Martin i de tøffeste rittene.